Secretar executiv PSD: DNA a scapat de sub orice control!

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 22:35
3406 citiri
Secretar executiv PSD: DNA a scapat de sub orice control!
Foto: Arhiva

Secretarul executiv al PSD pentru problemele revolutionarilor, Dorin Lazar Maior (foto), care detine si calitatea de presedintele Blocului National al Revolutionarilor, sustine ca pe data de 13 decembrie, la scurt timp dupa alegeri, va organiza in Capitala un mars impotriva DNA si ANI.

Intr-un comunicat remis presei, BNR-1989 precizeaza ca marsul de protest va parcurge traseul Palatul Parlamentului - str. Uranus - str. Stirbei Voda si se va incheia cu un miting in fata sediului Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Organizatorii mai afirma ca la actiune vor participa aproximativ 1.000 de persoane din toata tara, iar "personalul desemnat sa execute masuri de ordine pe parcursul desfasurarii adunarii si pe trasee va purta o banda tricolora pe mana stanga, ca insemn distinctiv."

Arestat pentru santaj, acuzat de multiple violente si promovat in... conducerea PSD

"E bulversata intreaga arena politica

Intr-o interventie telefonica la postul B1TV, marti seara, Dorin Lazar Maior s-a lansat intr-o serie de acuzatii la adresa DNA si Agentiei Nationale de Integritate.

Referindu-se la DNA, secretarul executiv al PSD a spus ca "Aceasta institutie a scapat de sub orice control" si ca pune o presiune constanta, in primul rand pe oamenii politici, dar si pe oamenii de afaceri.

"E bulversata intreaga arena politica, economica", a sustinut el, acuzand ca "atunci cand ai o opinie iesita din interesul unora - interese de tip mafiot-", procurorii anticoruptie iti insceneaza "dosare fara nicio justificare".

Social-democratul s-a aratat indignat de comportamentul procurorilor DNA. "Inclusiv cel juridic! Vedeti cum transforma toate procesele in abuzuri?", a intrebat el retoric, afirmand ca aceasta este "o parere generala" a societatii.

DNA si ANI "pun in pericol statul de drept"

Dorin Lazar Maior a sustinut ca nu s-a discutat in PSD despre acest protest anti-DNA si anti-ANI. El a acuzat cele doua institutii ca "pun in pericol statul de drept", iar in momentul in care moderatorul emisiunii i-a spus ca Jose Manuel Barroso a exprimat o opinie contrara a replicat "parerea domnului Barroso e contrazisa de parerea noastra".

Dorin Lazar Maior a mai afirmat ca la miting sunt asteptati si membrii Consiliului National al Societatii Civile, implicit oamenii colonelului Mircea Dogaru. "O parte din acele organizatii vor sustine acest protest", a subliniat el.

"Sa intervina viitorul parlament!"

Intrebat ce doreste de la DNA si ANI, Dorin Lazar Maior a raspuns: "Sa intre intr-o masca normala" si a precizat ca nu doreste ca ele sa fie "neaparat desfiintate", ci "sa intervina prin legislatie viitorul parlament" pentru ca "aceste doua institutii pot fi aduse pe sine, sa fie transparente, sa functioneze, dar nu asa ca acum".

Social-democratul s-a rastit la unul dintre jurnalistii prezenti in emisiune, care il intreba cum isi permite sa faca un miting impotriva DNA, cata vreme el are dosare la DNA, spunandu-i ca el are "merite de revolutionar" si intrebandu-l el ce merite are, in afara de acelea ca apara "o dictatura de tip basist".

Secretarul executiv al PSD a subliniat de mai multe ori ca mitingul "este autorizat si se va desfasura in conditii legale", desi surse din cadrul Primariei Capitalei au declarat pentru Ziare.com ca nu a fost acordata nici o autorizatie pana la aceasta ora.

"Este un miting deja autorizat. Noi am parcurs toti pasii legali pentru a ajunge aici", a tinut el sa mai sublinieze inca o data.

Intrebat cine l-a propus pentru functia de secretar executiv al PSD, in conditiile in care in presa se scrie ca Victor Ponta ar fi acela, Dorin Lazar Maior nu a vrut sa dea nume, spunand doar ca este vorba despre o persoana "mai importanta decat domnul Iliescu".

Maior a recunoscut ca are doua dosare, unul in care este acuzat ca l-a amenintat cu moartea pe primarul Brasovului, George Scripcaru, si unul la DNA, dar a tinut sa sublinieze ca nu este implicat in dosare care privesc calitatea lui de "revolutionar".

Declaratiile lui Dorin Lazar Maior se inscriu intr-o serie lunga de declaratii de acelasi gen date de Victor Ponta, Crin Antonescu, Adrian Nastase, Eugen Nicolaescu sau Relu Fenechiu, dar si de alti lideri USL.

Blocul National al Revolutionarilor se afla pe lista semnatarilor acordului secret semnat la data de 13 iulie si dat publicitatii in 26 iulie, prin care liderii USL si Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate stabilesc ca obiectiv desfiintarea institutiilor care lupta impotriva coruptiei, DNA, ANI, CNSAS, Curtea Constitutionala. atributiile acestor institutii ar urma sa fie incredintate "structurilor statului deja existente".

USL, de acord "in principiu" cu desfiintarea DNA, CCR, ANI si CNSAS - vezi documentul (Video)

Dogaru: Uniunea Europeana este un spanac de expresie germana manipulat de rusi

Documentul a fost semnat de catre Victor Ponta, Daniel Chitoiu si Daniel Constantin in calitate de co-presedinti ai USL si Mircea Dogaru din partea Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. Ajuns premier,Victor Ponta a negat ca ar sustine cele scrise in respectivul acord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#protest revolutionari DNA, #mars revolutionari DNA, #Dorin Lazar Maior DNA, #miting anti DNA , #PSD