Sondajele USL, aproape finalizate - vezi cum s-au facut

Luni, 11 Iulie 2011, ora 12:25
4332 citiri
Sondajele USL, aproape finalizate - vezi cum s-au facut
Foto: Arhiva

Purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, a declarat pentru Ziare.com ca USL se afla pe ultima suta de metri cu sondajele pentru stabilirea candidatilor la alegerile locale din 2012, iar modalitatea prin care au fost facute a fost una cu variante complexe, fiind trecut si candidatul partidului, dar si candidatul unic din partea Uniunii Social Liberale.

"Chestionarele sunt complexe cu multe variante de intrebari: candidatul din partea partidului din care face parte ce procente ar putea obtine, dar si candidatul din partea USL. E un chestionar complex cu mai multe intrebari", a spus Moldovan pentru Ziare.com.

El a explicat faptul ca ambele rezultate vor fi luate in calcul la stabilirea candidatilor unici ai USL la alegerile locale.

Deputatul PSD a mai anuntat ca sondajele se vor finaliza saptamana viitoare, cu exceptia celor pentru Bucuresti, care vor fi facute la o data ulterioara.

"Urmeaza sa se finalizeze in jurul datei de 15 - 20 iulie toate sondajele, mai putin municipiul Bucuresti, unde am inteles ca urmeaza sa se decida data si chestionarul la o data ulteriora. Pe urma, conducerea USL impreuna cu conducerea organizatiilor judetene se vor reuni, pe rand, in august sau septembrie, ca sa poarte o discutie, o analiza, si sa stabileasca candidatii.

Cel tarziu in octombrie va fi luata decizia ca toti candidatii pentru primaria municipiu resedinta de judet si presedinti de Consiliu Judetean sa fie stabiliti", a conchis Radu Moldovan.

Purtatorul de cuvant al PSD a precizat ca rezultatele sondajelor sunt comunicate conducerii partidelor, ulterior fiind transmise si presedintilor filialelor locale.

"Sondajele la care se facea referire in presa zilele trecute nu sunt niste sondaje facute de USL, de purtatorul de cuvant sau de secretarul general. Si PNL si PSD au comandat la institute de sondare a opiniei publice aceste sondaje, in 30 de judete asa cum preciza secretarul general au fost finalizate si s-au dus la centru, asta este procedura. Sondajul pe judetul meu, Bistrita Nasaud, va fi finalizat la sfarsitul acestei saptamanii si va ajunge tot la centru", a precizat social democratul pentru Ziare.com.

Presedinte PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca sondajele din teritoriu arata un ca USL ar avea 60-66% in sondaje, insa ca, cel mai probabil, scorul sau electoral se cifreaza la 56-60&.

Crin Antonescu: USL are intre 55 la suta si 60 la suta

"Eu cred oricum ca la cea mai rezervata evaluare, scorul politic al USL este undeva intre 55 si 60%. Insa nimeni nu se imbata cu apa rece, nu se euforizeaza prematur, mai e un an pana la alegeri, stim ca de la un scor in sondaje si pana la rezultatul oficial in alegeri este un proces laborios. Deci nimeni nu traieste vreo euforie in Uniunea Social Liberala", declara presedintele liberal, Crin Antonescu, pentru RFI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#USL sondaje alegeri 2012, #Radu Moldovan PSD , #PSD