Stavarache - Hrebenciuc, scor 1-0

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 18:48
4372 citiri
Stavarache - Hrebenciuc, scor 1-0

Liderul PNL Bacau, Romeo Stavarache, pare sa fi obtinut o prima victorie in fata liderului local al PSD, Viorel Hrebenciuc. Protocolul USL pentru judetul Bacau a fost semnat ... in Capitala, de doi vicepresedinti locali, iar PNL si-a adjudecat candidaturile atat pentru primaria municipiului, cat si pentru sefia Consiliului Judetean.

Bacaul si Bucurestiul ramasesera, de altfel, cele doua mari probleme ale USL, liderii celor doua filiale liberale parand sa scape de sub controlul conducerii centrale. La Bacau, primarul liberal al municipiului, Romeo Stavarache, a ramas de la inceput si pana la sfarsit ferm pe pozitie: "Fara Hrebenciuc!".

Chiliman: PSD a facut troc cu PD-L pe spatele bucurestenilor

Si totusi, la presiunea conducerilor centrale ale PSD si PNL, protocolul USL la nivelul judetului Bacau a fost semnat, marti, de Dragos Benea, vicepresedinte al PSD Bacau, si de Ionel Palar, vicepresedinte PNL Bacau.

In ce conditii?

"A fost semnat protocolul standard, fara niciun fel de negociere, de catre cei doi vicepresedinti. Pentru noi lucrurile sunt clare: Biroul Politic a hotarat ca, la Bacau, in toate primariile vom avea candidati separati, ai PNL, iar pentru municipiul Bacau si pentru Consiliul Judetean vom avea candidati comuni pe USL si amandoi vor fi de la PNL", a declarat Romeo Stavarache pentru Ziare.com.

Intrebat daca PSD Bacau a acceptat conditiile impuse de liberali, Romeo Stavarache a raspuns: "Nu este problema noastra. Noi stim ca in sondaje stam foarte bine si asta este."

De asemenea, intrebat in ce masura conducerea centrala a PNL a fost informata cu privire la deciziile luate de Biroul Politic al PNL Bacau, acesta a raspuns: "Bineinteles! Stiu ca asta este pozitia noastra".

Antonescu, despre problemele de la Bacau: Organizatiile sa respecte protocolul!

"Am spus foarte clar: nu voi semna niciodata alaturi de domnul Hrebenciuc niciun document, nu voi negocia absolut nimic si nu ma voi intalni niciodata cu domnul Hrebenciuc. Eu zic ca e o pozitie corecta.

Nu am treaba cu PSD-ul, iar daca nu ne vor sustine candidatii sa isi puna candidatii lor, nu e nicio problema. Daca nu vor sa sustina candidatii nostri pe USL, pot sa isi puna candidatii lor, pe PSD, nu e nicio problema. Nu ne suparam. Ii batem oricum!", a mai declarat Romeo Stavarache pentru Ziare.com.

Liderul PNL Bacau a parut extrem de hotarat sa ramana pana la final pe pozitii. "Se vor face niste sondaje, vom vedea dupa sondaje, discutam atunci. Dar declaratia mea e foarte clara: Nu semnez niciodata alaturi de Hrebenciuc, nu ma intalnesc niciodata cu Hrebenciuc, nu negociez niciodata cu Hrebenciuc. Nu discutam niciodata politica cu Hrebenciuc, nici administratie. Iar in administratie, toti de la PNL!", a declarat Romeo Stavarache.

Hrebenciuc: Treaba lor, isi fac rau singuri!

Contactat de Ziare.com, liderul PSD Bacau, Viorel Hrebenciuc, a parut ceva mai conciliant, atragandu-le atentia liberalilor bacauani ca fac o greseala mergand pe cont propriu.

"Protocolul nu s-a semnat la Bacau, s-a semnat la Bucuresti. Ieri eram plecat si au fost delegati cate un vicepresedinte de la fiecare partid si l-au semnat. Nu am discutat candidaturile, mai avem timp sa le discutam. Ele nu se stabilesc in acest protocol", a declarat Viorel Hrebenciuc.

Intrebat daca negocierile cu PNL Bacau vor continua, in conditiile in care liberalii au decis sa isi numeasca propriii oameni drept candidati din partea USL, Viorel Hrebenciuc a raspuns: "Sigur! Cu PNL, nu cu domnul Stavarache in mod special. Treaba lor, ii dezavantajeaza, isi fac rau singuri. Mai mult de atat nu am ce sa spun".

Citeste si:
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a reacționat vineri, 28 ianuarie, la criticile primite de cetățeni din cauza problemelor legate de termoficare. Într-unul dintre mesajele critice, un...
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut vineri, 28 ianuarie, noi declarații aberante împotriva vaccinării anti-Covid. Invitată la un post de televiziune intitulat News România, senatoarea a...