USL s-a rupt: Senatorul Iliesiu, exclus din PNL, este dorit de PSD

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 15:02
1670 citiri
USL s-a rupt: Senatorul Iliesiu, exclus din PNL, este dorit de PSD
Foto: Arhiva

Presedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea, a declarat miercuri ca a discutat cu senatorul Sorin Iliesiu, exclus din PNL si ca il asteapta sa ia o decizie, fiind binevenit in randurile social democratilor.

Intrebat daca senatorul Sorin Iliesiu va trece la PSD, liderul judetean social-democrat a spus ca isi doreste acest lucru.

USL s-a rupt: Tariceanu a pierdut sprijinul PNL

"Mai vedem. Eu imi doresc sa ramana in USL. Decizia este a dansului. Este un om deosebit. (...) cred ca face onoare Sibiului. Este o personalitate a culturii pe care trebuie sa o apreciem la adevarata valoare. Imi pare rau ca fostii parteneri din USL, penelistii, au renuntat la un om de valoarea lui. Si o sa port o discutie. Mi-l doresc sa ramana undeva foarte aproape. Am avut discutii telefonice. (...) dansul va decide", a spus Ioan Cindrea.

Senatorul Sorin Iliesiu a fost exclus din partid in urma votului exprimat in timpul sedintei Delegatiei Permanente a PNL. In favoarea excluderii acestuia din partid s-au exprimat 167 de liberali, 19 voturi au fost impotriva, iar noua liberali s-au abtinut.

Sorin Iliesiu a precizat ca, inainte de exprimarea votului, a luat cuvantul pentru a propune organizarea unui Congres Extraordinar al PNL si ca actualul presedinte al partidului, Crin Antonescu, "sa faca un pas inapoi" astfel incat conducerea PNL sa fie preluata, interimar, de catre senatorul Calin Popescu Tariceanu.

Iliesiu demisioneaza din PNL: Nu ma asteptam ca Antonescu sa ma numeasca natarau

In ceea ce priveste viitorul sau ca senator, Sorin Iliesiu a precizat ca inca nu a luat o decizie daca va ramane independent, afiliat vreunui grup parlamentar sau daca va intra intr-un alt partid.

"Deocamdata ma gandesc. E o decizie foarte grea si imi las ragaz cateva zile", a conchis acesta.

Senatorul Iliesiu declarase luni ca doreste sa ramana in USL

Calificat drept "natarau" de presedintele PNL si al Senatului, Crin Antonescu, care a propus excluderea lui din PNL, catalogat "dandana" de senatorul Partidului Democrat Liberal (PDL), fostul ministru Ion Ariton, opozantul lui din campania electorala si coleg de colegiu la Sibiu, Iliesiu este acum caracterizat ca un "om de valoare" de PSD.

Tariceanu, apel pentru Antonescu: Draga Crin, vorbesc cu Ponta sa tinem USL-ul

Sorin Iliesiu a intrat in conflict cu fostii colegi liberali de la Sibiu cand a dorit sprijin pentru a candida la europarlamentare si a fost refuzat. PNL Sibiu a spus clar ca isi doreste ca un sibian sa candideze la europarlamentare, stiut fiind faptul ca Sorin Iliesiu a fost impus pe lista de conducerea centrala a PNL.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Iliesiu dorit PSD, #Iliesiu exclus PNL, #rupere USL Iliesiu , #PSD