USL - unii hais, altii cea (Opinii)

Joi, 23 Mai 2013, ora 22:19
2270 citiri
USL - unii hais, altii cea (Opinii)

Fanii USL pot raufla usurati: formatiunea lor preferata nu se destrama. Cel putin, nu oficial...

Mariajul PSD-PNL, care nu s-a facut tandari mai deunazi, e oricum ca si incheiat. Asta pentru ca, dincolo de declaratiile de iubire vesnica ale liderilor, lucrurile nu se misca in nicio directie. Nici la Guvern si nici in tara.

De un an incoace, impinsi de la spate de o majoritate covarsitoare si de un curent de opinie puternic, Antonescu si Ponta carmuiesc tara.

Dupa alegeri, opozitia parlamentara exista doar pe hartie, fara posibilitatea de a bara politicile guvernamentale.

Situatia economica, dupa ani de zile de greutati, iese in sfarsit pe plus. Basca, dupa un an de guvernare, Uniunea se bucura de acelasi sprijin popular ca la inceput.

Cu toate astea, oricat de mesteri ar fi carmacii, corabia merge in zig-zag. Zeci de masuri promise au fost intoarse din drum, zeci de declaratii apasate au fost intoarse pe dos, a doua zi.

Fondurile europene declarate prioritate au ramas blocate la granite, actualul guvern dovedindu-se (ca toate cele precedente) incapabil sa formeze un aparat functionaresc si un macanism eficient pentru deblocarea lor.

Reforma administratiei, in loc sa aduca reduceri de personal si eficientizare, a insemnat dublarea ministerelor.

"Cel mai cinstit guvern" a sfarsit prin a arunca peste bord cam jumatate din membrii sai, iar Guvernul Ponta merge tropaind pe aceeasi directie, cu ministri anchetati penal.

Primariilor de comune li s-a uscat cerneala pe stilou de cand asteapta sa semneze proiectele europene. Bugetele oraselor si satelor s-au votat abia in aprilie, pentru ca ministrilor le-a luat patru luni sa se certe cine si cati bani ia.

Mechel, Oltchim, CFR, Posta sunt ferfenita, zeci de mii de oameni sunt pe farasul concedierilor, privatizarile si planurile de restructurere au esuat penibil, iar guvernul actual a bifat intr-un an cate manifestatii a suportat Boc in patru.

Singura masura dusa la bun sfarsit a fost refacerea salariilor bugetarilor, cu paranteza ca, pentru a reusi asta, Guvernul a taiat finantarea tuturor proiectelor mari de infrastructura, de la metrou, la centura Capitalei si la Autostrada Transilvaniei.

Ca tot veni vorba - in ultimul an, oamenii lui Ponta nu au reusit sa faca macar o licitatie pentru autostrazi, daramite sa se apuce cineva efectiv de construit.

Nu e posibil sa ai toate conditiile favorabile si sa nu realizezi nimic. Daca te caznesti, dar nimic nu-ti iese, inseamna ca acele conditii s-ar putea sa nu fie asa de minunate cum pareau.

Pai, in asemenea conditii, nu ne ramane decat sa concluzionam ca USL si majoritatea sa nu prea mai functioneaza.

Uniunea si-a atins scopul primar - de a castiga alegerile - apoi a ramas doar o gasca de baieti care trag, unii hais, altii cea!

Citește și:
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
În cea mai recentă reuniune a Consiliului Justiţiei şi Afaceri Interne al Uniunii Europene, cel care votează extinderea Spațiului Schengen, nu s-a discutat oficial despre aderarea României....
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...