USL - unii hais, altii cea (Opinii)

Joi, 23 Mai 2013, ora 22:19
2322 citiri
USL - unii hais, altii cea (Opinii)

Fanii USL pot raufla usurati: formatiunea lor preferata nu se destrama. Cel putin, nu oficial...

Mariajul PSD-PNL, care nu s-a facut tandari mai deunazi, e oricum ca si incheiat. Asta pentru ca, dincolo de declaratiile de iubire vesnica ale liderilor, lucrurile nu se misca in nicio directie. Nici la Guvern si nici in tara.

De un an incoace, impinsi de la spate de o majoritate covarsitoare si de un curent de opinie puternic, Antonescu si Ponta carmuiesc tara.

Dupa alegeri, opozitia parlamentara exista doar pe hartie, fara posibilitatea de a bara politicile guvernamentale.

Situatia economica, dupa ani de zile de greutati, iese in sfarsit pe plus. Basca, dupa un an de guvernare, Uniunea se bucura de acelasi sprijin popular ca la inceput.

Cu toate astea, oricat de mesteri ar fi carmacii, corabia merge in zig-zag. Zeci de masuri promise au fost intoarse din drum, zeci de declaratii apasate au fost intoarse pe dos, a doua zi.

Fondurile europene declarate prioritate au ramas blocate la granite, actualul guvern dovedindu-se (ca toate cele precedente) incapabil sa formeze un aparat functionaresc si un macanism eficient pentru deblocarea lor.

Reforma administratiei, in loc sa aduca reduceri de personal si eficientizare, a insemnat dublarea ministerelor.

"Cel mai cinstit guvern" a sfarsit prin a arunca peste bord cam jumatate din membrii sai, iar Guvernul Ponta merge tropaind pe aceeasi directie, cu ministri anchetati penal.

Primariilor de comune li s-a uscat cerneala pe stilou de cand asteapta sa semneze proiectele europene. Bugetele oraselor si satelor s-au votat abia in aprilie, pentru ca ministrilor le-a luat patru luni sa se certe cine si cati bani ia.

Mechel, Oltchim, CFR, Posta sunt ferfenita, zeci de mii de oameni sunt pe farasul concedierilor, privatizarile si planurile de restructurere au esuat penibil, iar guvernul actual a bifat intr-un an cate manifestatii a suportat Boc in patru.

Singura masura dusa la bun sfarsit a fost refacerea salariilor bugetarilor, cu paranteza ca, pentru a reusi asta, Guvernul a taiat finantarea tuturor proiectelor mari de infrastructura, de la metrou, la centura Capitalei si la Autostrada Transilvaniei.

Ca tot veni vorba - in ultimul an, oamenii lui Ponta nu au reusit sa faca macar o licitatie pentru autostrazi, daramite sa se apuce cineva efectiv de construit.

Nu e posibil sa ai toate conditiile favorabile si sa nu realizezi nimic. Daca te caznesti, dar nimic nu-ti iese, inseamna ca acele conditii s-ar putea sa nu fie asa de minunate cum pareau.

Pai, in asemenea conditii, nu ne ramane decat sa concluzionam ca USL si majoritatea sa nu prea mai functioneaza.

Uniunea si-a atins scopul primar - de a castiga alegerile - apoi a ramas doar o gasca de baieti care trag, unii hais, altii cea!

Eveniment Quarterly Report

Momentul când Dumitru Buzatu a primit mita de peste 1 milion de lei: ”Încă o dată îţi mulţumesc că eram pe drojdie” VIDEO
Momentul când Dumitru Buzatu a primit mita de peste 1 milion de lei: ”Încă o dată îţi mulţumesc că eram pe drojdie” VIDEO
Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost arestat preventiv sâmbătă seară, 23 septembrie. În referatul DNA, procurorii au inclus și fotografii și un video cu momentul în care acesta a...
Dumitru Buzatu nu a reușit să demonteze acuzațiile DNA în fața judecătorilor. Președintele CJ Vaslui a fost arestat preventiv
Dumitru Buzatu nu a reușit să demonteze acuzațiile DNA în fața judecătorilor. Președintele CJ Vaslui a fost arestat preventiv
Tribunalul Vaslui a decis sâmbătă seară, 23 septembrie, arestarea preventivă a președintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu. Decizia instanţei a fost anunţată de avocatul...
#USL bilant guvernare, #masuri USL economie, #program guvernare USL , #PSD
Comentarii
Poza AdyCa
AdyCa
rank 4
Ala rosu parca seamana cu Crin, are o privire la fel de inteligenta.
Poza boxyro
boxyro
rank 5
)) USL, unii hais, alti cea . Adica o adunatura de bovine !!