USL vaneaza votul deputatilor minoritatilor nationale

Sambata, 09 Iulie 2011, ora 09:52
1669 citiri
USL vaneaza votul deputatilor minoritatilor nationale
Foto: Arhiva

Liderii PSD si PNL s-au intalnit, recent, cu cei ai minoritatilor nationale in incercarea de a-si apropia cele 17 voturi pe care acest grup le detine in Camera Deputatilor.

Intalnirea a fost organizata la cererea USL, si a avut drept scop oficial discutarea modificarii Constitutiei si legile electorale, au afirmat surse din cadrul Opozitiei pentru Adevarul.

In spatele acestor subiecte s-a ascuns, insa, dorinta Opozitiei de a-si apropia grupul minoritatilor in cadrul caruia exista nemultumiri fata de relatia cu PDL.

La intalnirea cu Varujan Pambuccian si colegii sai, PSD a fost reprezentat de catre fostul premier Adrian Nastase, presedintele Victor Ponta si secretarul general al social-democratilor Liviu Dragnea.

Boc: Refuzul Opozitiei de a revizui Constitutia, sfidare a regulilor democratiei

Liberalii i-au trimis pe Mihai Voicu, loctiitorul lui Crin Antonescu, pe secretarul general Eduard Helvig si pe vicepresedintii Relu Fenechiu si Victor Paul Dobre.

In urma intalnirii, concluzia neoficiala a fost, potrivit sursei citate, urmatoarea: minoritatile nu ar trece alaturi de USL, dar 7-8 deputati din grupul minoritatilor nu mai sunt dispusi sa voteze alaturi de PDL.

In Camera Deputatilor, coalitia de guvernare are 177 de deputati, in conditiile in care majoritatea este asigurata de 166 de voturi. Cele 17 voturi ale minoritatilor inclina, practic, balanta.

Deocamdata, intalnirea pare sa fi produs cel putin un rezultat concret. Punctul de vedere al minoritatilor legat de modificarea Constitutiei a devenit apropiat de cel al USL.

"Eu nu pot sa vorbesc despre aceasta intalnire pentru ca am convenit sa nu facem declaratii despre continutul discutiilor. Pot doar sa va spun ca minoritatile nationale sustin un parlament bicameral si republica parlamentara", a afirmat Ovidiu Gant, vicelider al grupului minoritatilor.

Proiectul de Constitutie initiat de Traian Basescu si sustinut de PDL are la baza idei diferite: parlament unicameral si intarirea puterilor presedintelui.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#USL negocieri voturi minoritati, #usl modificare constitutie, #usl intalnire minoritati , #PSD