Dusa, despre cartea neagra a fondurilor - banii UE, greu de manarit

Luni, 18 Iulie 2011, ora 12:59
914 citiri
Dusa, despre cartea neagra a fondurilor - banii UE, greu de manarit
Foto: corectnews.com

Liderul grupului de deputati PSD, Mircea Dusa, a declarat pentru Ziare.com ca e de acord cu omologul sau liberal din Camera Deputatilor, fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care vrea sa faca o "Carte Neagra a guvernarii Boc", pe tema absorbtiei scazute a fondurilor europene si a imprumuturilor externe.

"Inca nu am purtat nicio discutie cu Calin Popescu Tariceanu pe aceasta tema. Eu cred ca orice monitorizare a guvernului este buna, populatia trebuie sa stie de ce guvernul are o preocupare atat de mica pentru absorbtia fondurilor europene", a precizat Mircea Dusa.

Potrivit acestuia, una din explicatiile pentru gradul scazut al absortiei de fonduri europene poate fi aceea ca "banii europeni sunt greu de manarit", iar orice suspiciune privind modul in care acestia sunt gestionati poate determina controale ale autoritatilor europene, printre care si OLAF.

In acelasi timp, Mircea Dusa a mai precizat ca in cadrul grupului PSD se afla in lucru o monitorizare privind repartizarea banilor din fondul de rezerva. Una dintre concluziile preliminare ale acestei monitorizari releva faptul ca, desi primariile PSD din tara au avut cele mai multe initiative, banii s-au orientat cu precadere catre edilii partidelor de guvernamant.

Liderul grupului de deputati social-democrati a adaugat ca rezultatele acestei monitorizari, alaturi de cele privind monitorizarea pe Ordonanta 7 - facute publice in urma cu doua saptamani, ar putea fi incluse si ele in "Cartea Neagra a Guvernului Boc", propusa de Calin Popescu Tariceanu.

Duminica, fostul premier liberal a declarat ca va propune colegilor din PSD sa se creeze doua echipe parlamentare de lucru, una la Camera Deputatilor si una la Senat, pentru realizarea "Cartii Negre" a Guvernului Boc.

Tariceanu propune USL realizarea unei carti negre a guvernarii Boc

"Intentionez sa propun liderului Grupului PSD din Camera (n.a. Mircea Dusa), dar si colegilor nostri de la Senat, sa constituim doua echipe de lucru la nivelul grupurilor parlamentare ale USL din Camera si Senat. O echipa va studia situatia atragerii fondurilor europene, o alta modul in care Guvernul Boc a folosit zecile de miliarde de euro imprumutate de pe piete. In toamna, vom prezenta Cartile Negre ale Guvernului Boc in aceste domenii", scria Tariceanu pe blogul personal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#Dusa carte neagra fonduri, #carte neagra guvern Boc , #stiri Uniunea Social Liberala
Comentarii