Liviu Dragnea: PDL mai ia doar 3-4 consilii judetene - vezi ce estimari are pentru USL

Luni, 18 Iulie 2011, ora 11:05
3787 citiri
Liviu Dragnea: PDL mai ia doar 3-4 consilii judetene - vezi ce estimari are pentru USL
Foto: Antena 3

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara ca, din sondajele realizate de USL la nivel local, din care au fost prezentate doar o parte din rezultate, estimeaza ca PDL va mai obtine doar 3-4 presedintii de consilii judetene.

Presedintele Consiliului Judetean Teleorman a mai spus, la Antena 3, si ca USL va obtine intre 29 si 31 de sefii ale CJ, in timp ce UDMR le-ar putea castiga pe restul.

Intrebat si cate primarii crede ca va lua USL, Dragnea a estimat ca numarul acestora se va ridica la aproximativ 2.000.

Cu toate astea, rezultatele prezentate nu au inclus toate judetele tarii, ci doar o parte din ele, cele pentru care USL a dat publicitatii datele final. De asemenea, USL nu a precizat esantioanele pe care au fost realizate sondajele la nivel judetean, sau intrebarile exacte care au fost puse ori perioada exacta a realizarii tuturor cercetarilor.

Scoruri mari pentru USL

USL ar castiga alegerile locale detasat in aproape toata tara, detinand 77% din optiunile de vot in trei judete, arata sondajele comandate de Uniune si prezentate duminica seara, cu mentiunea ca rezultatele sunt incomplete, neacoperind toate judetele tarii.

USL are scoruri foarte mari in aceste judete, in care sondajele realizate arata ca PDL nu are 50% in nici macar unul.

Astfel, in Vrancea, Teleorman si Valcea, USL ar obtine 77% din voturi, potrivit sondajului citat de Antena 3.

In Galati, USL ar obtine 73%, in Buzau - 72%, Iasi - 71% si Arges - 72,2%. Mai putin de 50% ar obtine in Timis - 41% si Caras Severin - 43%.

In urma sondajului se mai arata ca PDL sta mai bine in optiunile de vot in Caras Severin - 30%, Arad - 31%, Tulcea - 30,3%, Timis - 26%, Botosani - 19% si Prahova - 28%.

Liviu Dragnea a precizat duminica seara ca procentele finale sunt date dupa o medie intre rezultatele a sase case de sondaje.

In opinia secretarului general al PSD, USL mai poate pierde alegerile doar daca se bate singura, asa ca a inceput sa se organizeze "pana la nivel de celula".

Citește și:
Nicușor Dan se laudă că a oprit apa caldă la Primărie ca să facă economie
Nicușor Dan se laudă că a oprit apa caldă la Primărie ca să facă economie
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, miercuri, că a oprit apa caldă la Primărie ca să facă economie, a declarat acesta, miercuri, într-o conferință de presă, întrebat...
Alfred Simonis, despre cearta cu George Simion: ”Vreți să stăm să ne umilească, să urle, să ne împingă, și noi să stăm cu mâinile la spate”
Alfred Simonis, despre cearta cu George Simion: ”Vreți să stăm să ne umilească, să urle, să ne împingă, și noi să stăm cu mâinile la spate”
Deputatul PSD Alfred Simonis a explicat, miercuri, la RFI, cearta cu liderul AUR George Simion, din comisia de muncă de marţi, când se dezbăteau majorările salariale ale aleşilor locali, el...