Ponta anunta ca USL incepe in iunie prezentarea programului de guvernare

Luni, 09 Mai 2011, ora 13:45
1372 citiri
Ponta anunta ca USL incepe in iunie prezentarea programului de guvernare
Foto:Antena 3

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, intr-o conferinta comuna cu colegii din USL Crin Antonescu si Daniel Constantin, faptul ca Uniunea Social Liberala va incepe in iunie, treptat, prezentarea programului de guvernare.

"Am stabilit un calendar de prezentare sectoriala a programului nostru de guvernare. Pe 4 iunie la Bucuresti, intr-o intalnire importanta ca numar si calitate, vom avea lansarea programului sectorial pe Educatie, pe 11 iunie, lansarea programului pe Administratia Locala, si intalnire cu alesii locali. Saptamana aceasta am prezentat doar alocarile politce catre primari PD-L si UDMR.

Pe 11 iunie vom vedea cum Fondul de Rezerva al prim ministrului si fondul doamnei Udrea de fraudare a 4 miliarde sunt bani pentru alegeri ai PD-L. Pe 18 iunie prezentam programul sectorial pe Agricultura. Pe fiecare domeniu vom prezenta oferta de salvare alternativa, care sa fie inchegate intr-un program de guvernare. Romanii sa stie, cand USL va prelua puterea, care sunt masurile", a declarat Ponta.

Presedintele Partidului Social Democrat a acuzat, in aceeasi conferinta, lipsa parlamentarilor PD-L din Parlament, dar si "ipocrizia lui Traian Basescu" referitoare la directorii companiilor de stat.

"Vreau sa condamn lipsa de interes a PD-L de a fi prezenti. De la 1 mai, cei din arcul guvernamental n-au putut sa treaca nicio lege organica. Alegera CSM, votul prin corespondenta, alegerea primarilor si alte legi asteapta sa fie adoptate. Ei ies din sala - stiam ca e o arma a Opozitiei, nu e de inteles de ce ies ei.

Intre mostrele de ipocrizie, cea referitoare la modul corupt de conducere a companiilor nationale e cel mai revoltator. Din 2009 am vorbit de conducerea companiilor energetice Turceni si Rovinari, conducere politica pusa de PD-L, Traian Basescu, Adriean Videanu, celebrul Mantog. Sa vii in 2011 in mai, dupa ce te-ai ales presedinte cu banii furati de la aceste companii, dupa ce premierul a numit in toate companiile numai si numai membri PD-L, e o sfidare a bunului simt. Daca vrea sa-si ia coruptii inapoi, e destul de tarziu. Multe din aceste companii, in pericol sa nu reziste pe o piata libera", a mai spus Ponta.

Citește și:
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Ministrul de Interne, Lucian Bode, și-a exprimat convingerea joi, 6 octombrie, că moțiunea simplă iniţiată de USR şi semnată și de parlamentarii Forţa Dreptei împotriva sa nu va trece....
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, după anexarea celor patru regiuni ucrainene, demers considerat ilegal de...