Senator PC: USL e muribund, se tine in 3 ate. Se negociaza cu grupuri intregi

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 21:14
3837 citiri
Senator PC: USL e muribund, se tine in 3 ate. Se negociaza cu grupuri intregi

Tensiunile tot mai mari din Uniunea Social Liberala, dupa atacurile reciproce intre liderii PNL si PSD, ameninta insasi existenta acestei formatiuni, considera senatorul Tudor Barbu, de la Partidul Conservator, al treilea partid ca importanta din USL.

"USL e trei sferturi rupt, se mai tine in trei ate. E o structura politica muribunda care, din pacate, nu stie sa moara frumos", a spus Barbu pentru Ziare.com.

"PC e un partid care trebuie sa analizeze in mod cerebral evolutiile din ultimele ore, care sunt cele mai dramatice - declaratiile domnului Antonescu, declaratiile domnului Constantin. E un moment delicat din punct de vedere al angajarii si asumarii fiecarui personaj activ, e foarte complicat.

Acum doar naivii vorbesc dupa ureche si exprima opinii personale. Fiecare partid trebuie sa se stranga la nivelul organelor de conducere si sa ia o decizie. Acum se aleg apele! ", a mai comentat Barbu.

El a confirmat ceea ce a spus fostul sau coleg din PP-DD, Radu Popa, acum la PSD, ca partidele din USL incearca sa racoleze cat mai multi parlamentari de la formatiunea lui Dan Diaconescu si a admis ca e posibil sa plece si multi din Partidul Conservator.

"Grupuri intregi de la Partidul Poporului negociaza trecerea aproape fara discernamant la PSD, la PNL. Cat despre PC, nu as fi serios daca nu as spune ca avem si noi ingrijorarile noastre in privinta asta, PC e un partid cu o doza de fragilitate. Oamenii sunt oameni, suntem romani. Pot pleca oameni de la PC la PSD, de exemplu", a mai comentat fostul jurnalist.

Radu Popa, acum deputat PSD, dupa ce a plecat, ca si Barbu, din PP-DD, a confirmat pentru Ziare.com ca vrea sa-i aduca pe absolut toti fostii sai colegi parlamentari in PSD.

Are PSD alta majoritate: Omul lui Ponta incearca "sa-i ia pe toti" din PP-DD

Actiuni platite in presa, pentru destabilizare

Tudor Barbu a negat ca el ar negocia o trecere la PSD, asa cum a aparut in presa, spunand ca in perioada asta exista informatii care apar pe bani in mass-media, pentru destabilizarea situatiei.

"Am vazut o gramada de urechisti, neica-nimeni din presa care spun ca eu negociez trecerea la PSD, pentru mine sau altii, e o aberatie, n-am negociat cu nimeni. Sunt actiuni in presa comandate politic, pe bani, pentru a destabiliza scena politica intr-un moment in care se aleg apele", a spus Barbu.

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: Ziare.com