Senator PNL: Daca se rupe USL, PSD va avea cele mai mari probleme

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 07:31
3564 citiri
Senator PNL: Daca se rupe USL, PSD va avea cele mai mari probleme

Discutiile despre ruperea USL, aparute dupa schimburile dure de replici intre mai multi reprezentanti ai PSD si liderul PNL, Crin Antonescu, nu par sa-i sperie pe cei mai multi dintre liberali, care nu cred ca se va rupe Uniunea, cel putin nu deocamdata.

In timp ce senatorul Sorin Rosca Stanescu spune chiar ca e posibil ca aceasta sa fie o "criza de crestere in USL", colegul sau Sebastian Grapa spune ca tensiunile sunt normale, dar daca se va rupe USL, PSD va avea cel mai mult de pierdut.

"E posibil sa dispara si Pamantul! Va spun de ce nu cred ca se rupe USL - interesele noastre inca nu au fost atinse. In momentul in care s-a creat aceasta Uniune Social-Liberala, scopul a fost acela de a indeparta Guvernul Boc si Ungureanu si de a-l schimba pe Traian Basescu. Conform acestui protocol, Uniunea Social Liberala il sprijina pe Crin Antonescu la functia de presedinte. Daca nu se va intampla acest lucru, e clar ca USL se rupe.

Imi place sa dau o definitie acestei aliante, ca e un organism viu, care se manifesta. Ca domnul Sarbu, care e invatat cu autoritate si mai apare la televizor si critica, e de la sine inteles, ca domnul Dragnea face acelasi lucru iarasi e de la sine inteles. Incarcatura e foarte mare, ca urmare a responsabilitatilor pe care le avem. E normal! Nu cred ca se va rupe intr-o realitate imediata.

Daca s-ar rupe, ar avea probleme atat Partidul National Liberal, cat mai ales Partidul Social Democrat. Cel care rupe USL e cel care primeste oprobiul public", a comentat Grapa pentru Ziare.com.

Se rupe cand se rupe relatia Ponta-Antonescu

Sorin Rosca Stanescu crede ca ruperea USL va veni cand intre Victor Ponta si Crin Antonescu va fi disparut increderea.

"Eu am venit in PNL pentru ca am crezut in aceasta constructie, in USL, si pana acum pot sa constat ca nu m-am inselat, pentru ca la alegeri unu si cu unu nu a facut doi, ci rezultatul a fost trei. Fiecare dintre partide a castigat mai mult decat ar fi castigat mergand singur.

Pe de alta parte, sigur ca se complica lucrurile atunci cand momentul campaniei e depasit si apar, inevitabil, divergente. Ce stiu insa e ca la baza acestei constructii a stat increderea si legatura dintre doi oameni, dintre cei doi care conduc cele mai puternice partide - PSD si PNL, o legatura in interiorul binomului Ponta-Antonescu. Se va rupe daca aceasta legatura se va rupe.

Numai ei pot sa spuna care e situatia reala. E vizibil ca nu mai e aceeasi legatura care exista in trecut. Sunt unele crize de crestere, nu doar crize de descrestere. S-ar putea sa asistam la o criza de crestere si cei doi sa-si reaseze raportul pe alt plan", a spus SRS pentru Ziare.com.

Un alt senator, Sorin Iliesiu, crede ca atacurile intre membrii USL pot duce la ruperea aliantei.

"Ma nelinistesc declaratiile astea, vad ca se intetesc si asta e un semn rau. Sper ca toti membrii USL sa dea dovada de maturitate si sa respecte votul popular din decembrie. Nu vad nimic bun in treaba asta", ne-a declarat Iliesiu.

Nici fostul premier Victor Ciorbea, actual senator PNL, nu vede ruperea USL, considerand ca "trebuie niste motive extrem de serioase, deocamdata cred ca nu se pune problema".

Senatorul de Cluj Marius Nicoara, merge pe aceeasi linie, spunand ca: "Exista, ca in orice familie, puncte de vedere divergente si va trebui sa se faca pace. Eu nu cred in ruperea USL".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#USL rupere declaratii, #USL rupere PSD problema , #stiri Uniunea Social Liberala