Ultimul Craciun al USL (Opinii)

Marti, 24 Decembrie 2013, ora 18:20
4635 citiri
Ultimul Craciun al USL (Opinii)

Vreau sa cred ca, in dimineata de Craciun, Victor Ponta va schimba cadouri cu liberalul Chitoiu, iar Crin Antonescu va bea un vin fiert si va canta o colinda-doua cu Liviu Dragnea.

As baga mana in foc si ca Relu Fenechiu il va suna sa-i ureze de bine pe Dan Voiculescu. Nu de alta, dar ei doi s-ar putea ca, de la inceputul anului, sa fie intr-un loc in care ai restrictie la telefoanele mobile si primesti vizite la program. De ce toate gesturile astea frumoase? Pentru ca doar o minune ar face ca USL sa mai prinda inca un Craciun.

In mod normal, de indata ce va trece anul, tensiunile din USL vor erupe. Iar eu nu cred ca alianta asta mai poate rezista inca un an. Pur si simplu, toate semnele arata nu doar ca se va autodistruge, dar si ca in locul ei vom avea un dur razboi PSD-PNL. Cred ca doar venirea sarbatorilor i-a oprit pe cei din USL sa-l inceapa de acum. Nu de alta, dar nimeni nu avea chef sa-i vada certandu-se in perioada asta de liniste si nici liderii lor nu doreau sa-si strice vacanta.

Dar nu cred ca ruperea USL este evitabila. Cu doi lideri care deja nici nu isi mai vorbesc si nu mai vor sa apara in public impreuna, cu razboaie in peste jumate din judetele Romaniei, nici nu poate fi altfel. Dar mai e ceva, un adevar cat se poate de usor de observat - USL A FOST APROAPE NIMIC. A promis foarte mult si nu a realizat aproape nimic. Ba chiar a facut invers. A promis locuri de munca, somajul a crescut usor. A spus ca punctul numarul 1 este anti-traseismul si apoi a inclus partidul de traseisti UNPR, a furat jumatate din PP-DD (cred ca va fi primul partid de dimensiunea asta care dispare cu totul in Parlament) si bucati din PDL. Ipocrizie?

Doamne fereste! Liderii USL au acuzat cu furie ca Guvernele Boc si Ungureanu dau ordonante de urgenta, dar Guvernul USL a dat mult, mult mai multe, in ciuda faptului ca are o majoritate uriasa in Parlament. Culmea, nu? Retinem si subiectul Rosia Montana, unde mai aveau putin si isi dadeau foc pentru a-l impiedica - chipurile - si pe care apoi l-au adoptat extrem de rapid. La fel si cu exploatarea gazelor de sist.

La fel si cu depolitizarea, unde se jurau ca vor avea doar tehnocrati de la nivelul directorilor din ministere in jos! Aiurea! Avem una din cele mai sinistre politizari, iar oamenii sunt pusi in functii pe spagi, cumetrii, interese, de lideri politici care de care mai lacomi si analfabeti - exemplul deputatului spagar Gheorghe Coman ar trebui sa fie relevant.

Rezultatele nu sunt prea grozave, cred ca nici liderii USL nu au cum sa se simta mandri cu ele. Nici macar promisiunile lor de distrugere a DNA si ANI nu au devenit realitate. Din fericire. Asa cum spunea si liberalul Ludovic Orban, USL a incetat sa existe in privinta justitiei dupa alegerile parlamentare din 2012.

Ce ramane acum de vazut e doar cum se va rupe USL. Pasnic nu, oricum ar fi. In urma sa va ramane doar amintirea unui proiect de urias succes electoral. Si cam atat.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Craciun rupere USL, #USL rupere 2014 , #stiri Uniunea Social Liberala
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Corectati textul! USL este asociat cu Mos Gerila, nu cu occidentalul