USL nu merge la consultari - vezi de ce

Luni, 13 Februarie 2012, ora 10:42
3801 citiri
USL nu merge la consultari - vezi de ce
Foto:B1 TV

Liderii Uniunii Social Liberale au anuntat, luni, ca nu vor merge la consultarile cu partidele parlamentare cerute de presedintele Traian Basescu pe tema functionarii Parlamentului si a tratatului de stabilitate financiara semnat de 25 de state UE.

"Presedintele n-are rost sa faca consultari, actiunile noastre trebuie sa fie indreptate spre ajutorarea a zeci de mii de cetateni", a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu.

"Trebuie sa facem ceva - precizez doar ca nu subiectele propuse de presedinte sunt pentru noi subiecte de agenda, ci aceste mari dificultari prin care cetatenii trec. Suntem in legatura cu alesii nostri locali (...) Al doilea motiv e ca la ultima runda atitudinea a fost inacceptabila din partea presedintelui. Nu am fost informati nici in legatura cu numele celui pe care intentiona sa-l desemneze ca premier.

Pozitia noastra e clara, publica si in legatura cu acordul fiscal - presedintele stie", a mai spus liderul PNL.

Ponta: Situatia e tragica

"Voiam sa ma refer la situatia tragica din judetele Vrancea, Buzau, din Mangalia, Constanta, care se extinde. Prima preocupare nu a fost aceea de a starni scandal, ci de a-i ajuta pe oameni. Alesii nostri locali de acum o saptamana s-au mobilizat. Colegii nostri sunt deja intr-un dispozitiv.

Trebuie sa vorbim de responsabilitati, cum s-a ajuns la aceasta situatia - cei doi presedinte de Consilii Judetene au cerut de luni declararea starii de alerta, am facut acelasi lucru de miercuri si am cerut si vineri. Pentru a da votul de ratificare, parlamentarii nostri vor veni la acel vot, nu s-a intamplat nimic. Sunt multi oameni care au murit si ar fi putut fi salvati, daca preocuparea nu ar fi fost pentru demisia Guvernului si instalarea unui nou guvern. Zeci de mii de oameni inghetau", a declarat presedintele PSD, Victor Ponta.

El l-a acuzat de incompetenta si pe noul ministru de Interne, Gabriel Berca, dar si pe prefectii de Buzau, Vrancea si Constanta.

"Domnul Berca are acelasi grad de incapacitate pe care l-a avut si domnul Igas (...) am solicitat primului ministr Ungureanu inlocuirea celor 3 prefecti - Vrancea, Buzau, Constanta - au preferat sa continue batalia cu reprezentantii autoritatilor locale. E prea tarziu pentru starea de alerta, e foarte si prea tarziu. E nevoie ca autoritatile centrale sa-si faca datoria fata de cetateni, nu fata de partidele care le sustin in Parlament.

(...) Sa spunem foarte clar ca daca autoritatile statului ar fi ascultat apelurile autoritatilor locale, multe vieti ar fi fost salvate, multi bani ar fi fost economisiti (...) E absolut necesar sa stabilim responsabilitati", a mai acuzat Ponta.

La randul sau, presedinte PC, Daniel Constantin, a acuzat faptul ca nu s-au folosit fonduri europene pentru achizitionarea de utilaje.

Antonescu a uitat doua lucruri

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a facut doua confuzii cand a anuntat ca USL pune patru conditii pentru ca USL sa renunte la boicotul parlamentar.

Prima dintre ele a fost aceea ca a uitat ceea ce reprezentantii USL si chiar el sustinusera cu vehementa, ca protestul parlamentar nu e o greva. Liderul PNL a spus, de data asta, ca e vorba de o greva parlamentara.

"Da, greva parlamentara a Uniunii Social Liberale continua - exista patru conditii sub care putem sa discutam(...) Cand vor accepta sa scoata Parlamentul din zona bataii de joc, vom participa - cand vor respecta rolul de legiuitor al Parlamentului, nu cu asumari, nu cu ordonante de urgenta. In Parlament, toate actiunile tipice acestui for sa se desfasoare normal (...) parlamentarii nu sunt marionete", a mai acuzat Antonescu.

Presedintele PNL a mai facut o confuzie majora cand a enumerat a treia conditie - cea ca deputatii PDL Roberta Anastase si Sever Voinescu sa renunte la functiile de conducere din Parlament. Antonescu a uitat ca, in timp ce Anastase e inca presedintele Camerei Deputatilor, Voinescu nu mai ocupa nicio functie de conducere de mai bine de un an, el renuntand la pozitia de secretar al Camerei Deputatilor din ianuarie 2011.

"Cerem sanctionarea furtului din Parlament - inlocuirea Robertei Anastase si a lui Sever Voinescu din pozitiile de conducere din Parlament", a spus Antonescu luni.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

„Fir-ar mama ei a dracu' de zdreanță! Mi-e scârbă de mine!”. Diana Șoșoacă, pusă la punct de soțul abuzat timp de doi ani
„Fir-ar mama ei a dracu' de zdreanță! Mi-e scârbă de mine!”. Diana Șoșoacă, pusă la punct de soțul abuzat timp de doi ani
Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, a reacționat virulent la adresa acesteia, dezvăluind că de doi ani îndură comportamentul abuziv al partenerei de viață. „Am...
Cazurile celebre în care sondajele politice nu au prevăzut câștigătorii. Diferențe semnificative de procente după numărarea voturilor
Cazurile celebre în care sondajele politice nu au prevăzut câștigătorii. Diferențe semnificative de procente după numărarea voturilor
Deciziile partidelor, dincolo de ierarhii sau experiență pentru o anumită funcție, sunt luate și în funcție de rezultatele pe care un candidat sau o formațiune politică le au în sondajele...
#USL refuz consultari, #USL consultari Basescu , #stiri Uniunea Social Liberala