Ce ar putea insemna coabitarea (Opinii)

Autor: Cristian Mihai Chis
Luni, 03 Decembrie 2012, ora 12:38
3782 citiri
Ce ar putea insemna coabitarea (Opinii)

Nenorocirile nu s-au inventat in Romania, dar starile vrednice de plans in care ne gasim din postura de asistenti ai unei realitati pe care nu o infiintam noi, ci trimisii nostri la oastea patriotismului, ne califica mereu la a deveni proprietari de noi mijloace de chin.

In timp ce noi ne lamentam (bine, eu ma lamentez!) ca nu gasim printre inteleptii autointitulati deschizatori de civilizatie asi ai intelepciunii simple, ai obrazului, ei, potentialii conducatori, cauta motive sa paseasca singuri pe propria cale, astfel ca o coabitare intre aspiratia noastra si dorintele lor este iluzorie.

Caci daca s-ar putea trasa o tangenta la ghemul de senzatii populare dinspre capetele lor, ar realiza ce asteptam de la ei: un kil de lamai si pe urma dialogul!

Nu spune nimeni ca trebuie reinfiintat partidul unic - desi, uneori ma gandesc, cu mintea ciobita, ca am rezolva dintr-o data toate belelele -, insa nici atata inversunare de a sta fiecare in coltul lui inchis cu obloanele mandriei nu cred ca e buna la ceva!

Intelepciunea in interes national presupune o convergenta, iar asta, indiferent cate drumuri s-ar casca de la vointa de putere, se poate realiza numai discutand. Sa mergem la momentul cand rezultatul votului de pe 9 decembrie va fi cunoscut. Nu-i asa ca obstinatia USL de a-l desemna pe Victor Ponta premier si cumplitul refuz al unui exercitiu democratic de catre tabara ARD, cu toata greata de a-l vedea pe seful PSD la butoanele Executivului, pune lacatul pe cutiuta cu pace?

Eu uneori il vad pe Traian Basescu cedand presiunilor USL, dar pe liderii acestei forte politice, cu niciun chip. Si atunci, unde putem ajunge?

Ce are USL pe tabla? O criza asemanatoare celei din vara, cand euro s-a dus la vale si investitorii au inghetat orice gand de a mai face prospectiuni, este un argument cu care il poate convinge pe presedinte sa-l unga pe Ponta. Reprezinta, totodata, argumentul la care poate recurge presedintele. Dar asta inseamna santaj din toate partile. In regula. In regula?

Si ce e, pana la urma, negocierea politica decat un lant de conditionalitati care betoneaza democratia in aceeasi masura in care o subrezesc? Aa! Ca nu se poate cuantifica in sens penal? Dar este acelasi lucru, doar ca - vezi, Doamne - se aduce argumentul interesului national.

Indiferent cate ceasuri ar trebuie sa stea la aceeasi masa liderii politici pentru ca dincolo de fumul alb tasnit pe gemuletul negocierilor sa vedem un viitor nitel mai linistit, acestea trebuie sa se scurga. Departe de urechile presei, cu imposibilitatea unor stenograme cu dinamita, cu promisiunea ca nimeni, niciodata, nu va afla cat de oribil s-au schimbat gogosarii pe conopida.

Poporul asteapta de la politicieni un salt brusc de la stadiul de soparle la cel de luceferi. Caci in absenta acestuia, va continua sa plateasca nota de plata a ipocriziei. Si n-a facut nimic pentru asta. Decat ca s-a dus la vot.

Citeste si:
MAE cere clarificări autorităţilor britanice privind statisticile conform cărora controalele autorităţilor de frontieră ar viza în special cetăţeni români
MAE cere clarificări autorităţilor britanice privind statisticile conform cărora controalele autorităţilor de frontieră ar viza în special cetăţeni români
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a solicitat, joi, 16 septembrie, prin Ambasada României la Londra, clarificări privind statisticile conform cărora controalele autorităţilor de frontieră...
Orban, despre Alina Gorghiu: „Era atât de fericită că au pierdut oameni de valoare ai PNL și că au ajuns în funcție oameni cu moralitate dubioasă”
Orban, despre Alina Gorghiu: „Era atât de fericită că au pierdut oameni de valoare ai PNL și că au ajuns în funcție oameni cu moralitate dubioasă”
Președintele PNL Ludovic Orban a criticat joi, 16 septembrie, mai mulți membri din tabăra lui Florin Cîțu, printre care și vicepreședintele Senatului Alina Gorghiu, care ar fi ocupat...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
MosGerila
rank 5
@Paypal. Cuvintul cheie este: felix... felix... felix...
Valentin78
rank 5