Cum il salveaza liderii USL pe Traian Basescu (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 27 Iunie 2011, ora 13:20
11033 citiri
Cum il salveaza liderii USL pe Traian Basescu (Opinii)

Daca ar fi avut macar un dram de inteligenta politica, Crin Antonescu si Victor Ponta ar fi reusit sa profite la maximum de recenta gafa monumentala facuta de Traian Basescu la adresa Regelui Mihai. Si pentru asta era suficient sa se poata prezenta ca o alternativa viabila, macar la nivelul limbajului.

Ei bine, n-au avut-o. Dupa ce amandoi s-au aratat de-a dreptul oripilati de iesirea presedintelui la adresa Majestatii Sale, iata ca n-au trecut decat cateva zile pana cand au comis o fapta din acelasi registru. Cei doi lideri au socotit ca nu mai au nicio cale de a-l ataca pe Traian Basescu, ca nu mai au niciun argument in afara de insulta cu trimitere la o tema deja demonetizata: "Nu te poti duce ca un betiv la carciuma sa-ti dai cu parerea despre isotria nationala", a spus Crin Antonescu, urmat ca un ecou de Victor Ponta: "marti la Cotroceni, ati vazut ca domnul Basescu cauta dupa sticla pe jos".

Ma intreb ce cred domniile lor ca or fi avut de castigat din asemenea iesiri, mai ales dupa ce ani de zile l-au acuzat pe Traian Basescu ca promoveaza un limbaj cu mult sub standardele unei vieti politice civilizate? Socotesc ca presedintele vorbeste urat? Sa vorbeasca ei altfel. Se supara Crin Antonescu ca ar fi fost calomniat cu dosarul Porumbacu? Cat timp Traian Basescu nu a fost vazut vreodata beat in public si ceea ce spune domnia sa reprezinta tot o calomnie. De ce oare cei doi se straduiesc in permanenta sa arate ca in adancurile sufletului isi doresc sincer ca atunci cand vor creste mari sa se faca Traian Basescu?

Limbajul suburban, vadimizarea galopanta, inlocuirea proiectelor cu sudalma sunt printre principalele motive pentru care cota de credibilitate a clasei politice, de la Putere la Opozitie, a scazut sub cota de avarie a democratiei. Asa ca principalul obiectiv ar trebui sa fie tocmai recastigarea imensei mase de dezamagiti, care doresc in primul rand o clasa politica civilizata, al carei mesaj sa nu fie interzis copiilor sub 12 ani.

Grav este ca cei doi lideri USL nu au atacat doar un om. Asa cum Traian Basescu a atacat impardonabil institutia monarhica insasi, la fel ei au lezat institutia prezidentiala. Oricat l-ai uri, oricat ai vrea sa-l demolezi, nu ai voie niciodata sa uiti ca regele si presedintele raman sefi de stat si trebuie tratati ca atare. Iar greseala lui Traian Basescu nu scuza greselile lui Crin Antonescu si Victor Ponta. Dimpotriva, comitand exact lucrul pe care l-au condamnat, cei doi nu fac decat dea si o proba de imensa ipocrizie.

In plus, discutam si despre o enorma eroare politica. Victor Ponta s-a dus la Alexandria ca sa vorbeasca despre programul USL pentru agricultura. Foarte bine si foarte interesat. Acest progam ar fi trebuit sa fie subiectul de dezbatere, el ar fi trebuit aruncat in prim plan pentru a fi asimilat de public. Dar cel care l-a dinamitat a fost, culmea, chiar Victor Ponta, printr-un derapaj care a distras atentia si a luat caimacul dezbaterii. In aceste conditii, fie dl. Ponta nu crede in propriul program pe agricultura si incearca sa-l scuteasca de dezbateri intense, fie nu prea intelege nimic din comunicarea publica.

Cu fiecare iesire publica, cei doi lideri ai Opozitiei nu fac decat sa ofere scuze pentru cele mai mari greseli ale lui Traian Basescu. Caci se dovedesc contaminati de marile lui defecte, dar nu au niciuna dintre calitatile actualului presedinte.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Traian Basescu Regele Mihai, #Basescu Ponta Antonescu rege , #Traian Basescu