Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Si dincolo de Traian Basescu? (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 13:32
6119 citiri
Si dincolo de Traian Basescu? (Opinii)

O mare alianta social liberala, aflata la guvernare, si-a lansat candidatii la alegerile parlamentare in cea mai saraca tara a Europei, in chiar ziua internationala de combatere a saraciei. Si care a fost principalul mesaj al acestei aliante?

As fi asteptat de la USL ca din mjlocul lansarii spectaculoase pe care si-a organizat-o sa ofere idei, solutii, sa lanseze proiecte. As fi asteptat de la o forta politica aflata de jumatate de an la putere nici macar sa nu rosteasca numele Opozitiei. Sa il ignore pe presedintele care intra in ultima perioada a mandatului si care are foarte putine parghii reale de a influenta politica, cel putin pe aceea economica, a Guvernului.

As fi asteptat de la USL ca dincolo de forta oganizatorica si logistica pe care a simtit nevoia sa o exhibe, sa arate o forta intelectuala si vizionara exceptionala. Sa arate nu numai ca este mai tare in muschi decat oricare alta formatiune sau constructie politica din Romania, ci este cea mai tare in proiecte.

As fi vrut sa aflu cum combate saracia, cum combate migratia medicilor, cum intentioneaza sa stimuleze cresterea economica, sa asigure calitatea invatamantului, cum va lupta cu inflatia si cum va absorbi fondurile europene, cum va combate coruptia si va garanta integritatea parlamentarilor si a ministrilor ei. In general, cum va face Romania mai prospera si mai linistita, cum intentioneaza sa dovedeasca, dupa cum spunea Serghei Stanishev chiar la lansare, ca austeritatea nu este singura cale.

N-am auzit nimic din toate. Am auzit doar un mesaj negativ intens, profund nationalist si incarcat de ura. Un fel de "So, pe ei!", rostit din toti rarunchii celor prezenti, de parca ar fi fost un miting al Opozitiei care incearca sa scape de Puterea in functie pentru a arata ce poate.

Si, totusi, ultima oara cand am verificat, USL guverna Romania, iar PDL era in Opozitie. Din tot ceea ce am auzit pe stadionul national am aflat ca trebuie sa votez USL dintr-un singur motiv: din ura fata de Traian Basescu, PDL si liderii europeni care i-ar tine in brate pe acestia.

Manifestarea de pe National Arena ne-a aratat clar ca singurul obiectiv al USL este sa antreneze electoratul care a votat impotriva lui Traian Basescu la referendum, iar campania electorala din acesta toamna va fi doar o continuare a celei pentru referendum.

De altfel, liderii USL nu au nicio rezerva sa sustina ca toate aliantele contra naturii pe care le-au incheiat, cu personaje total nefrecventabile sau cu fosti dusmani de moarte, sunt menite sa asigure victoria impotriva dusmanului de la Cotroceni.

Si daca maine Traian Basescu dispare de pe scena politica? Care va ramane mesajul USL? Ce s-ar face USL fara Traian Basescu, obligata sa-si expuna proiectul pentru Romania, acela pe care, desi guverneaza, deocamdata nu-l poate pune in practica tot din cauza, ati ghicit!, a dictatorului, nu pentru ca, Doamne fereste!, promisiunile de pana acum ar fi nerealiste sau, oricum, cu mult peste priceperea actualului Cabinet?

As vrea sa sper ca pana pe 9 decembrie sa aflu de la USL ce e ea dincolo de Traian Basescu. Are vreun raspuns oare?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#miting USL Basescu, #USL atac Basescu, #USL proiect guvernare, #USL obiective guvern , #Traian Basescu