USL mai da o lovitura de stat (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 05 Martie 2013, ora 18:11
10706 citiri
USL mai da o lovitura de stat (Opinii)
Foto: presidency.ro

Desi nimeni nu se astepta sa fim invitati acum sa intram in spatiul Schengen, refuzul raspicat formulat de Germania a provocat stupoare la Bucuresti.

In primul rand, nu cred sa fi existat o reactie mai stupida decat cea a ministrului de Interne, Radu Stroe, care nu a ratat ocazia sa se mai faca inca o data de ras. Daca "Germania a pierdut ocazia sa taca", Stroe a ratat orice sansa de a se mai reabilita.

Gafa lui Stroe e intrecuta poate doar de colegul sau de la Aparare, Mircea Dusa, care descopera demnitatea si ambitia caprei raioase care isi flutura coada tot mai sus: "Romania nu trebuie sa mai stea cu capul plecat, trebuie sa ne aparam demnitatea si onoarea".

Intre dacul renascut si ridicat brusc la lupta si inteleptul prost adaptat - cam pe aici s-au situat declaratiile guvernantilor pana sa iasa la harta presedintele, care a tinut sa le puna capac tuturor.

Ce usurare pentru olandezi, germani si oricine nu mai are chef sa respecte tratatele si principiile pe care chiar ei le-au elaborat, sa ne vada cum ne punem singuri piedica, cum le dam apa la moara si le justificam apoi toate spaimele si efuziunile irationale!

Iar acolo unde germanii sau olandezii nu au avut argumente, le-a gasit presedintele. Precum Fecioara Maria, fara de vina, Traian Basescu declara senin ca nu are de ce sa isi asume esecul amanarii aderarii in Schengen.

El si-a asumat doar masurile care au salvat tara, de restul - de catastrofe se fac vinovati, desigur, numai cei care il critica si nu il aplauda. Asa am ajuns iar la lovitura de stat din vara trecuta. Doar ca Traian Basescu nu se opreste aici, dimpotriva, ii da mai departe cu loviturile de stat si la CSM si in Justitie in general.

"Eu nici nu am tinut ministri penali in Guvern, nici nu am votat pentru neridicarea imunitatii parlamentare, nici nu am facut presiuni pe Justitie, nici nu am dat lovituri in CSM. Deci nu am ce sa imi asum. Eu mi-am facut datoria, am discutat cu tarile care aveau reticente dupa intamplarile din iulie-august din Romania, si au decis sa discute accesul Romaniei la Schengen la Consiliul JAI." - Traian Basescu.

Ca presedintele vede numai lovituri, de stat sau particulare, la CSM sau CCR, e un blestem care ar fi trebuit sa fie indepartat pana acum. Astfel de declaratii fac tot atat de mult rau Romaniei astazi pe cat au facut in vara minciunile lui Basescu, care ii spunea Angelei Merkel ca in Constitutia Romaniei nu este prevazuta suspendarea si demiterea presedintelui. Iar miopia lui se raspandeste cu viteza sunetului la toti pedelistii, care ajung sa recite in cor poezia loviturii de stat a USL.

Ei atat stiu sa spuna despre esecul aderarii Romaniei la spatiul Schengen. In cateva ore o explicatie halucinanta ajunge sa fie racnita de fiecare pedelist: USL e de doua ori vinovata! O data - pentru ca a dat lovitura de stat in 2012, a doua - pentru ca indrazneste sa suspecteze Germania si Olanda ca ar fi singurele tari care s-ar opune Romaniei, cand in realitate tot globul ne-ar fi intors spatele!

La asa ceva a ajuns Basescu sa apeleze in timp ce sustine pozitia Germaniei si arunca vina ratarii Schengen exclusiv asupra USL. Altfel, Daniel Morar, care tipa in vara ca peste 2,5 milioane de voturi au fost fraudate, acum plange si el din cauza "loviturii" de la CSM. Pana acum nu a reusit sa demonstreze ca s-ar fi fraudat nici macar 100 de mii de voturi la referendumul din 2012.

Dar propaganda loviturii de stat continua pentru cei din exterior, care nu stiu, nu inteleg si nu mai au niciun interes in zona asta.

Citește și:
Mircea Geoană, favorit la alegerile prezidențiale din 2024. Lupta finală ar fi împotriva Laurei Codruța Kovesi SONDAJ
Mircea Geoană, favorit la alegerile prezidențiale din 2024. Lupta finală ar fi împotriva Laurei Codruța Kovesi SONDAJ
Un sondaj realizat de Atlas Intel arată că Mircea Geoană ar avea cele mai mari șanse de a câștiga alegerile prezindețiale din 2024, susținând că poate ajunge în turul doi indiferent care...
Alina Gorghiu cere senatorilor să posteze mai des pe TikTok, Instagram și Facebook: ”Vă propun deschiderea unui cont oficial al Senatului”
Alina Gorghiu cere senatorilor să posteze mai des pe TikTok, Instagram și Facebook: ”Vă propun deschiderea unui cont oficial al Senatului”
Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a transmis luni, în prima zi a sesiunii parlamentare, un memorandum către conducerea Senatului, în care arată că doreşte să dezvolte...
Comentarii
Poza S C USL Felix SRL
S C USL Felix SRL
rank 5
Nu au gafat.Ăsta le este nivelul culturii, educației și inteligenței