Cel mai dificil test al USL (Opinii)

Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 13:52
3488 citiri
Cel mai dificil test al USL (Opinii)
Foto: presaonline.ro

De-abia s-au dezmeticit dupa examenul catastrofal din Neamt si Maramures - pierderea colegiului din Moldova si victoria la limita in Baia Mare, intr-o tara zugravita ca ingretosata pana la lesin de prestatia actualilor guvernanti, a reprezentat un dus rece, indiferent cata energie se consuma pentru a arata contrariul -, ca Victor Ponta si Crin Antonescu se incalzesc din nou pe marginea ringului.

De aceasta data, insa, poligonul de incercare a muschilor ce glasuiesc, dar sustin ca fac flotari, este Clujul, unde moartea deputatului Palfi, urmasul lui Avram Iancu, duce la organizarea unei noi sesiuni a bacalaureatului politic.

Nicaieri, in afara de judetul premierului, nu se poate testa mai bine raportul dintre izbanda si suferinta, dintre incredere si dezamagire. Daca pe ai tai nu-i poti convinge ca nu esti imbecil, nu poti emite pretentii in fata natiunii - aceasta este cartea pe care va juca USL, incercand sa demonstreze ca Emil Boc a fost abandonat pana si de urmasele gastelor cu care mergea la iaz inainte sa-l inhate scoala si sa-l faca premiant.

Daca obtin victoria in colegiul Apusenilor, care contine si satul natal al premierului, oamenii Opozitiei vor considera ca sunt singuri pe pista si vor alerga cu ochii inchisi, fara sa se teama ca ar putea nimeri la vestiarele adversarilor, unde probabilitatea sa-si rupa splina este maxima.

Doar ca in perimetrul ramas fara reprezentant - nici pana acum nu avea, deoarece Palfi a stralucit prin absenta din mijlocul alegatorilor -, jocurile sunt facute de oamenii PDL. E drept ca partidul premierului are doar 11 primari din 21, cate comune compun colegiul, insa populatia acestora depaseste 33.000 de persoane, fata de 13.000, cate traiesc in localitatile cu alesi ai USL. Si n-am luat in calcul comunele cu primari maghiari.

Si, ghiciti ceva, in zona respectiva tocmai incepe refacerea drumurilor din temelii, unde mai pui ca exista in executie, in diverse stadii, complexuri sportive, scoli si biserici.

Ce ar putea sa invoce USL pentru a-i castiga pe alegatorii din Apuseni, bazandu-se tot pe realitate? Faptul ca Emil Boc se mentine la putere gratie UDMR, si pentru asta este pe punctul sa accepte constituirea unor judete ca Mures-Harghita-Covasna sau Salaj-Bihor-Satu Mare, dar si orice ii va mai trece Uniunii prin minte ca sa-si conserve electoratul, va cantari greu.

Ca si, de pilda, lipsa locurilor de munca din zona, faptul ca agricultorii sunt nevoiti sa vanda pe nimic speculantilor, faptul ca vacile dau lapte la porci, nu la fabricile de procesare.

Bazandu-se pe toate acestea, reprezentantii lui Ponta si Antonescu in judetul Cluj sustin ca-si vor invinge adversarii cu ochii inchisi. Am mai auzit asta in Maramures si Neamt, unde situatia economica a oamenilor nu difera. In ce masura vor inghiti cei din Apuseni, unde Emil Boc este inca popular, acelasi tip de mesaj, ramane de vazut.

In orice caz, infruntarea va fi teribila. Si nu ma hazardez la niciun pronostic. Decat cel ca daca USL pierde, se afla cu un picior in copca. Iar armata se va dovedi, pentru Ponta si Antonescu, teribil de scurta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Crin Antonescu Victor Ponta, #test alegeri Cluj USL, #alegeri locale 2012 Cluj, #Emil Boc Cluj, #Ponta Antonescu alegeri Cluj , #Victor Ponta
Comentarii
Poza maxi
maxi
rank 5
Ziare.com face reclama USL!
C
Cronos
rank 3
ar fi o minune ca ardelenii sa votezez PSD sau o alianta cu