Editorial: Consecintele ruperii USL

Autor: Cristian Mihai Chis
Vineri, 17 Mai 2013, ora 12:02
3970 citiri
Editorial: Consecintele ruperii USL

Aflam acum, de la Klaus Iohannis, ca inca din prima secunda a casatoriei dintre PSD si PNL erau mai multi activisti care sustineau despartirea decat unirea.

Faptul ca o afirma primarului Sibiului nu are decat gravitatea pe care si-o ia in voce de cate ori deschide gura.

Daca ar marturisi-o Victor Ponta sau Crin Antonescu, electoratul care a vazut in demersul celor doua partide o bucata de soare apta sa le faca masinile sa mearga moca, nu o mostra de politicianism, ar avea stomacul punga.

Caci cateva milioane de romani chiar au inghitit povestea rascrucii la care se afla Romania si a necesitatii ca sursa raului absolut, Traian Basescu, sa fie ras de pe fata pamantului. Nimeni, din acest segment consistent de visatori frumosi, nu a banuit ca politicienii au in fisa postului un singur dicton: cu o coabitare toti suntem datori.

Ca romanii obisnuiti descopera abia acum ceea ce citeau pe "scrisul" filmelor americane sau le spuneau profesorii la curs nu ma mira prea tare. Au trecut prea putini ani de la rezectia politica de la care credeau ca invierea e o chestiune de timp, numai sa nu dureze prea mult!

Ma mir insa de analisti. Acolo, prin platouri, jalea este atat de neagra ca si cand intreaga lume ar depinde de fratia uselista. Partial este adevarat, caci criza a muscat puternic din finantele mass-media. Dar este cazul sa invete si dansa sa mearga fara proptele, caci altfel capitalismul in numele caruia dau din gura va trece pe langa ei pe negandite si nu vor mai putea sa scape de stampila ipocriziei.

Pentru electorat, insa, perspectiva unei rupturi nesanatoase, adica grabita de intamplari cu activisti care nu-si pot tine gura, nu la termen, cand europarlamentarele le vor face imposibila deplasarea, pentru ca PNL si PSD sunt afiliate unor grupuri politice diferite, este greu de suportat.

Din nou se pune problema increderii tradate, ca si cand PNL si PSD s-ar fi ivit pe scena din spuma marii alaltaieri, nu ar fi aceleasi partide care au guvernat in diverse formule de coabitare!

Din nou, oamenii simpli isi leaga destinele de toanele unor artisti ai dezmatului politic, nu le trece prin minte ca solutia unei vieti mai bune se afla in primul rand la o lungime de brat. Si cumplita va fi dezamagirea!

Este drept ca Victor Ponta a facut aluzii la o posibila despartire din cauza fericirii pe care o simte Sorin Rosca Stanescu pentru ca PNL a votat impotriva PSD in Senat, alaturi de PDL si PP-DD. Dar nu e decat o toana. Un muschi din ce in ce mai mare, pe care nu si-l unge el in fiecare zi cu slanina, ca nu are timp. Cu asta este responsabil Traian Basescu.

Dar daca inevitabilul isi consuma esenta nu e nicio tragedie. Nu va veni automat la putere PDL, caci n-a platit destul, iar pretul painii va fi calculat dupa cel al graului, care nu se stabileste la Bucuresti.

Cred ca am fi mult mai fericiti daca am trece stirile politice la fapt divers. In definitiv, am jurizat toate combinatiile politice si ne-am prins ce le poate pielea. Altii nu exista.

Citeste si:
Sistemul de vot pentru alegerea președintelui USRPLUS a fost repornit: ”Suntem la capătul unui proces de fuziune complex şi lucrul pe baze de date poate aduce erori”
Sistemul de vot pentru alegerea președintelui USRPLUS a fost repornit: ”Suntem la capătul unui proces de fuziune complex şi lucrul pe baze de date poate aduce erori”
Procesului de vot pentru alegerea președintelui USRPLUS a fost reluat joi, 16 septembrie, începând cu ora 12.00, fiind remediate problemele organizatorice apărute în prima zi a alegerilor....
Nicuşor Dan: "Licitaţia pentru studiul ce va sta la baza Planului Integrat de Calitate a Aerului va fi lansată în această săptămână"
Nicuşor Dan: "Licitaţia pentru studiul ce va sta la baza Planului Integrat de Calitate a Aerului va fi lansată în această săptămână"
Bucureştiul are restanţe pe mediu, iar în această săptămână vom lansa o licitaţie pentru realizarea unui studiu care să fie baza elaborării Planului Integrat de Calitate a Aerului....
Sursa: Ziare.com
Comentarii
ORD
rank 5
Sa ajute Dumnezeu si sa puna umarul Dracul, ca USL sa se rupa acum !
Naoi
rank 5
Daca se rupe USL, ar disparea zapacitul furios din avataruol meu !