De ce s-a dezbracat USL in pielea goala (Opinii)

Joi, 15 Martie 2012, ora 12:10
5705 citiri
De ce s-a dezbracat USL in pielea goala (Opinii)

Poate ca prestatia lui Mihai Razvan Ungureanu in platoul gadelui a mai avut un scop, dincolo de a arata ca este in stare sa nu-l scoata din fire pe moderator cu faptul ca nu raspunde la nicio intrebare, dar este excesiv de curtenitor: acela de a-i determina pe adversarii politici ai lui Traian Basescu sa-si lumineze fata si sa declare scopul si durata vizitei.

Mergand pe firul invers al enuntului potrivit caruia cauza precede si determina efectul, pana la urma ce s-a intamplat? Daca de la investirea lui MRU, Crin Antonescu si Victor Ponta au avansat timid in populatie vestea ca premierul este trimisul lui Traian Basescu pe Pamant, "reusita" lui Mihai Gadea i-a scos din minti. Mai ales pe actionarul liberal al cuplului Cip si Dale, care are misiunea sa constituie un model pentru mititelul de la PC, adica aluna pe care o tot rostogolesc veveritele in viata tarii.

Asa ca au dezvaluit centrul mesajului de care se vor agata in actiunea de demantelare a misiunii politice a actorilor de la Putere, simbolul pe care vor miza pentru a-si maximiza sansele: Ungureanu este pionul lui Basescu, manipulabil de catre Elena Udrea si Roberta Anastase, smecher, ingrozitor de duplicitar si lipsit de profunzime.

La prima vedere, nimic de zis. Lui Mihai Razvan Ungureanu, aflat in crestere de popularitate si socotit generatia de maine a PDL, spalata, tunsa si cu batista in buzunar, vorbitoare de sapte limbi si ruseste si mai bun cunoscator al gramaticii decat Traian Igas, trebuie sa i se atarne ghiuleaua de glezne exact cand ii cresc aripioare la genunchi.

Si ce ghiulea mai grasa poate fi decat Traian Basescu si Elena Udrea, impotriva carora s-a indreptat strada cu atata osardie - nu vom sti niciodata cata, pentru ca televiziunile stiu cum sa filmeze incat sa para o groaza - si le-a cerut demisia?

Asa ca de acum inainte, acesta va fi mesajul central. De ce sa nu fie, daca a tinut cu Emil Boc, care chiar in relatie de dusmanie sa se fi aflat cu seful statului, adevarul era cel de la televizor, unde era infatisat drept slugoi? Daca principiul recredibilizarii presedintelui cu ajutorul lui MRU functioneaza, atunci este valida si varianta inversa, in care MRU este decredibilizat cu ajutorul lui Traian Basescu.

O smecherie inteligenta, dar care contine o fisura: prin cele petrecute in ultimele 48 de ore, liderii USL au fost nevoiti sa-si arate strategia - nu aveau cum sa nu o faca, avand in vedere tabloul din care Mihai Gadea plange ca un copil. Situatia se albastrise.

Ceea ce inseamna ca provoaca, la randul lor, strategii portocalii sa umple tabla cu alte variante de lucru, de natura sa naruie stradaniile unor artisti ai senzatiilor, unica lor forma de lupta politica.

De ce au facut-o, totusi, de ce nu au asteptat pana in campania electorala, cand sansele ca populatia sa se dezmeticeasca sunt mai mici, sub imperiul senzatiilor imediate? De ce s-au dezbracat in pielea goala? Am in minte un singur raspuns: le tremura genunchii.

Citeste si:
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...