Inca o ghiulea pentru USL (Opinii)

Joi, 22 Martie 2012, ora 18:50
9120 citiri
Inca o ghiulea pentru USL (Opinii)
Foto: Ziare.com

Ghiuleaua pe care si-au legat-o de gat liderii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, incercand sa presteze menuet cu ajutorul lui Dan Voiculescu si Ion Iliescu, nu are valenta de exceptie.

Din pacate pentru ei, dar mai ales pentru oamenii de buna credinta care compun activul de baza al PSD si PNL si sunt tarati intr-o aventura bizara, categoria se extinde fara sa miste cineva vreun deget.

Intentia lui Adrian Nastase, fara doar si poate un politician de calibru mare, cu o retorica de forta olimpiana si un rarisim simt al umorului, de a candida la alegerile parlamentare (si-ar dori mai mult, dar locul este ocupat), pentru a-si ajuta colegii, poate contribui la afundarea USL de o maniera pe care vectorii strategiei de imagine nu o banuie, se pare.

Presedintele Consiliului National al PSD se bazeaza pe memoria scurta a romanilor. Pe faptul ca la noi in tara, intr-o democratie tanara, votul politic este eminamente bazat pe senzatii, neavand nicio legatura cu proiectele, cu ofertele certe, lichide si exigibile - ca sa folosesc niste termeni apropiati fostului premier judecat in cateva dosare penale cu obiect aflat in stransa legatura cu banii.

Adrian Nastase se va chinui, fireste, sa pozeze in haiduc, un personaj prigonit de aga - Traian Basescu pentru simplu motiv ca se teme de dansul deoarece reprezinta tot ceea ce el nu este - frumos, tanar, destept, sarac, moral si dornic de democratie. Se va cocota in spinarea unui cal alb si nu se va lasa pana nu va convinge electoratul ca este victima unei masinatiuni politico-judiciare. Asa ca Gabriel Bivolaru, in jurul caruia a strans partidul pentru a-l insoti la audierile finalizate cu o condamnare. Detalii...

Sunt convins ca Adrian Nastase chiar se considera nevinovat. Fata de marile tunuri produse pe vremea cand conducea Romania sub atenta supraveghere a lui Ion Iliescu, presedintele care a incriminat capitalul de cumetrie incurajat de pupilul dar n-a fost audiat niciodata ca martor, micile foloase imputate in dosarele Zambaccian & Co sunt adieri de vant.

Sa ai incredere in justitie, in Romania, nu mai reprezinta nicio ceapa degerata cand este vorba despre Nastase. Daca va fi sa fie, va pleca bucuros la puscarie, unde va reciti cateva biblioteci legate in piele de crocodil, si de acolo isi va adjudeca un colegiu fainut, fara sa expedieze spre electori decat cateva doine haiducesti. A mai fost unul, un biban liberal din Cluj, care a devenit deputat de la racoare, cum sa nu infranga sistemul si dictatura lui Traian Basescu ditamai carasul?

Citește și:
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...