Intalnirea USL - sindicate : Proiecte, proteste, personaje pitoresti

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 19:55
3459 citiri
Intalnirea USL - sindicate : Proiecte, proteste, personaje pitoresti
Foto: Arhiva

USL a organizat miercuri o intalnire cu reprezentanti ai unor organizatii din societatea civila, in special dintre cei recunoscuti pentru atitudinea antiguvernamentala, in timpul discursului din Parlament al presedintelui Traian Basescu, asa cum anuntasera liderii sai inca de saptamana trecuta.

Basescu cere coalitiei revenirea salariilor bugetarilor

Cea mai importanta propunere de la aceasta intalnire, la care au predominat reprezentanti ai sindicatelor, a fost cea facuta de presedintele PSD, Victor Ponta, care a cerut realizarea unui consiliu consultativ intre partidele de opozitie si reprezentantii societatii civile, care sa se intruneasca in fiecare luna.

"Daca lipseste ceva in Romania, lipseste dialogul. Ideea intalnirii de azi, prima dintr-o serie, a reliefat ca exista, pe de o parte o Putere - presedintele Basescu, premierul Ungureanu - si pe de alta o Romanie diversa, cu sindicate, organizatii, pensionari, care nu are cu cine sa dialogheze", a spus Ponta la final.

La aceeasi intalnire, unii reprezentanti ai sindicatelor au criticat dur Puterea si au cerut venirea la guvernare a USL, pe care au spus ca o sustin.

Mai multi reprezentanti ai unor organizatii de revolutionari cunoscute pentru pozitia antiguvernamenala au cerut chiar organizarea unor proteste fata de Putere, in special in Piata Universitatii din Bucuresti.

Un lider al unei asociatii de revolutionari, Tudorin Burlacu, chiar a propus o "platforma" si a strigat "nu ne luati platforma cum ne-ati luat Revolutia", starnind rumoare in sala.

Locotenentul dezertor, la intalnire

La intalnire a participat ca invitat si fostul locotenent Alexandru Gheorghe, dat afara dupa ce a dezertat din unitatea sa si a mers la protestele din Piata Universitatii, unde a cerut preluarea puterii de catre Armata.

Un alt personaj devenit public pentru protestele sale antiguvernamentale care a participat la intalnire a fost invatatoarea Irina Cristiana Anghel, care a facut greva foamei in 2010, intr-un protest foarte mediatizat.

La intalnirea de miercuri, invatatoarea a cerut insistent USL sa-si ia angajamentul ca va face o lege pentru desfiintarea CNA, acuzand comportamentul acestei institutii fata de postul de televiziune Antena 3.

"Sunteti sustinuti de Antena 3, iubiti de Antena 3", i-a spus Anghel lui Victor Ponta, de la microfon.

Acesta a evitat sa promita asa ceva, in ciuda insistentelor invatatoarei, amintind doar ca USL a contestat la CCR numirile facute de Putere in CNA. El nu i-a mai raspuns acesteia la ultima intrebare, tot referitoare la o eventuala desfiintare a respectivei institutii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#intalnire USL sindicate, #USL sindicate discurs Basescu , #Victor Ponta