Ponta le spune romanilor ce va face USL cand ajunge la guvernare

Marti, 01 Martie 2011, ora 22:02
3267 citiri
Ponta le spune romanilor ce va face USL cand ajunge la guvernare
Foto: Arhiva

USL, odata ajunsa la guvernare, va introduce TVA-ul diferentiat la produsele de baza, TVA scazut la constructii si salariile vor reveni la cuantumul dinainte de taierea cu 25%, a declarat marti liderul PSD Victor Ponta.

"Daca USL vine la guvernare nu pot sa promit ca de a doua zi va curge lapte si miere, insa vor inceta toate numirile politice, vor inceta proiectele care sunt facute strict pentru a fura bani pentru partid.

De asemenea, in primul rand vom sustine si introduce TVA diferentiat, pentru produse de baza si TVA scazut la constructii, la propunerea colegilor liberali. Salariile pot sa revina la cuantumul dinainte de taiere, deoarece bani sunt la buget, dar se folosesc la altceva", a declarat copresedintele USL, la Antena 3.

Victor Ponta il contrazice pe premierul Emil Boc care sustine ca Romania ar iesi in aprilie din criza, liderul PSD apreciind ca, din contra, criza va fi mai grava.

"Mi-ar placea sa fie asa, sa iesim din criza. Din pacate, vom fi intr-o criza si mai grava si in fiecare luna ne este mai greu si vom munci mai mult sa revenim la o situatie normala. Vom avea si mai multe datorii de platit", a completat liderul social democrat.

Intrebat ce sanse are USL ca printr-o motiune de cenzura sa dea jos Guvernul Boc, Victor Ponta a recunoscut ca Uniunea are nevoie de ajutorul UDMR sau al unor parlamentari de la PD-L ca sa reuseasca.

"Nu vreau sa creez iluzii sau asteptari, dar printr-o decizie a UDMR sau a unor parlamentari de la PD-L cred ca exista o sansa sa treaca motiunea de cenzura ca sa dam jos pana in 2012 Guvernul Boc", a mentionat acesta.

De asemenea, Victor Ponta este convins ca USL va castiga peste 50% din numarul mandatelor de parlamentari si va forma Guvernul, la alegerile din 2012.

#USL plan guvernare, #Victor Ponta motiune cenzura , #Victor Ponta