Ponta: Nici daca as vrea n-as putea sa-l exclud pe Voiculescu din USL

Marti, 01 Martie 2011, ora 18:15
2082 citiri

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca nu se poate pune problema excluderii din Uniunea Social Liberala a senatorului Dan Voiculescu daca acesta va fi dovedit ca si colaborator al Securitatii, in conditiile in care doar partidul din care face parte poate lua aceasta decizie.

"Nici daca as vrea, n-as putea sa-l exclud pe Dan Voiculescu si pe nimeni altcineva, pentru ca nu exista calitatea de membru al Uniunii Social-Liberale", a declarat liderul PSD, Victor Ponta, pentru Q Magazine.

Ponta spune ca protocolul USL nu prevede renuntarea la carnetul de membru al formatiunii pe care fiecare o reprezinta si nici sanctiuni pe linie de Uniune.

"Exista doar membri PSD, membri PNL si membri PC. Fiecare partid in parte isi amendeaza oamenii. Conducerea USL nu are atributii in acest sens. E ca si cum ai zice ca retragi cuiva cetatenia europeana, dar el poate sa fie ungur, roman sau francez", a completat Ponta.

In schimb, el admite ca verdictul de colaborator al Securitatii primit de Dan Voiculescu de la CNSAS poate fi o "vulnerabilitate" pentru relatiile dintre PSD si PNL.

Inalta Curte de Casatie si Justitie va decide joi daca senatorul PC Dan Voiculescu a facut politie politica. Hotararea e una definitiva si nu mai poate fi atacata cu recurs.

#Ponta excludere Voiculescu, #Ponta Voiculescu politie politica , #Victor Ponta