Presedintele PPE, ingrijorat de tentativa USL de a prelua tara si a influenta justitia

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 08:29
1868 citiri
Presedintele PPE, ingrijorat de tentativa USL de a prelua tara si a influenta justitia
Foto: Wikipedia

Presedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens, sustine ca "USL a dat frau liber unui plan care, in mod deschis, submineaza practicile democratice si statul de drept si dispretuieste separarea puterilor in stat".

"Sunt extrem de ingrijorat ca urmare a ultimelor evolutii din Romania. Perioada scurta de activitate a actualului guvern socialist-liberal a evidentiat intentiile de acaparare a puterii de catre USL. Victor Ponta si partidele pe care le controleaza nu vor tine cont de nimic in tentativa lor de a prelua tara si de a influenta functionarea justitiei.

In fapt, USL a dat frau liber unui plan care, in mod deschis, submineaza practicile democratice si statul de drept si dispretuieste separarea puterilor in stat: reprezentarea ilegala a tarii la Consiliul European; inlocuirea Avocatului Poporului si a presedintelui Senatului prin incalcarea regulilor de procedura, tentativa de a modifica legea de functionare a Curtii Constitutionale si de a inlocui judecatorii acesteia, fabricarea unor asa numite hotarari de urgenta ale Guvernului pentru a impiedica aplicarea regulilor constitutionale, si asa mai departe", a afirmat presedintele PPE, potrivit unui comunicat.

Liderul PPE din Parlamentul European: Sunt indignat de ce se intampla in Romania!

Acesta considera ca este cazul ca premierul Victor Ponta sa puna punct actiunilor sale.

"Domnul Ponta si guvernul sau trebuie sa inceteze imediat aceste practici inacceptabile care nu pot fi tolerate intr-un stat membru al Uniunii Europene (UE).

Probabil Ponta a scapat cu inselaciuni in trecut, dar de aceasta data este responsabil fata de tara sa si de Uniunea Europeana, inclusiv familia sa politica europeana. Fac apel la Partidul Socialistilor Europeni (PES) si la Partidul European Liberal Democrat si Reformator (ELDR) de a lua pozitie publica fata de ilegalitatile si abuzurile de putere ale partidelor membre ale familiilor lor politice. Se intelege de la sine ca PPE va continua sa monitorizeze situatia foarte atent", a mai spus Martens.

Martens a luat atitudine dupa ce marti a fost o zi nebuna pentru politica romaneasca. USL a revocat presedintii celor doua Camere, Roberta Anastase si Vasile Blaga, dar si pe Avocatul Poporului, in cateva sedinte extraordinare la Parlament.

Citește și:
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 martie, că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia...
#Martens ingrijorat USL justitie, #Martens ingrijorat Romania , #Victor Ponta