Singurele prioritati ale USL (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 14:41
8398 citiri
Singurele prioritati ale USL (Opinii)
Foto: napocanews.ro

Sunt multi. Mai multi ca niciodata. Au o majoritate extrem de puternica. Cea mai puternica de la FSN incoace.

Au umplut carul promisiunilor electorale pana in varf si nu au lasat nedemonizata nicio decizie a fostei Puteri.

Si, totusi, de cand este USL la putere nu am vazut nicio inititiva, nicio idee, niciun proiect care sa vizeze binele acestei tari, care sa vina in prelungirea unei promisiuni de campanie.

Pana si proiectul de buget creeaza mari nemultumiri inclusiv in interiorul Puterii.

Unii fosti demnitari liberali socotesc ca bugetul este nefezabil, chiar gresit si ca ar putea periclita economia.

Doua si numai doua au fost preocuparile USL in timpul trecut de la alegeri, ba as zice chiar in timpul trecut de la preluarea puterii in mai anul trecut. Prima grija a fost imparteala. Marea impartala. De sus in jos, de jos in sus, de la stanga la dreapta si invers. Fiecare centimetru patrat de putere a fost disputat intre baronii flamanzi ai celor doua mari blocuri care compun USL.

In privinta locurilor din Guvern, batalia a fost atat de aspra incat Cabinetul a fost marit, unele ministere au fost impartite, chiar in trei, au aparut ministri delegati cu atributii inca incerte. Un minister, cel al lui Liviu Dragnea, a devenit un mamut reunind ce era mai banaos din doua foste ministere. Deh, un baron asa de mare cu un minister pe masura lui.

In interiorul ministerelor imparteala s-a lasat cu hacuiala. Sova a fost curatenie dupa Silaghi, dupa ce a smuls o bucata consistenta de la Fenechiu. Fenechiu i-a evacuat pe oamenii lui Mazare. Vosganian se plange ca ministrii delegati ai PSD le iau din atributii liberalilor. Victor Ponta il anunta ca e liber sa plece.

Ciolaniada continua in josul ministerelor si in deconcentrate. Si este in pregatire apoteoza, odata cu regionalizarea la care Liviu Dragnea munceste din zori si pana in noapte, efort pe masura superbaronilor care vor aparea.

A doua grija, dar nu cea din urma, ca sa zic asa, este incalecarea Justitiei si asigurarea propriei intangibilitati. De cum s-a vazut in Parlament, USL a declansat un atac furibund impotriva institutiilor statului. ANI si DNA trebuie "coafate", imunitatea parlamentara trebuie intarita, a fost avansata ideea unei amnistii.

In loc de bani, peste Romania o sa se pravaleasca detinutii in timp ce una dintre prioritatile programului de guvernare este schimbarea statutului procurorilor.

De-asta nu crestea economia Romaniei, de asta nu sunt suficiente locuri de munca, de asta nu e posibila scaderea fiscalitatii. Pentru ca procurorii sunt magistrati independenti.

Dupa ce le vom pune calus si ii vom aseza legati de maini in subordinea Guvernului, dupa ce parlamentarii vor avea o imunitate precum un buncar, dupa ce ANI si DNA vor fi anihilate, sigur ca romanilor le va fi cu adevarat bine.

Daca altele ar fi problemele reale ale acestei tari, daca altele ar fi imperativele Romaniei, cu siguranta ca o majoritate atat de mare de ele s-ar ocupa din zori si pana in noapte, nu de punerea la adapost a borfasilor, nu-i asa? Ca doar n-au luat puterea pentru ei, ma gandesc.

N-au luat puterea ca sa poata fura linistiti, ca sa mulga pana la ultima resursa si sa politizeze pana la ultimul post din ultima deconcentrata. Cum sa faca exact greselile de care isi acuzau adversarii zi de vara pana in seara?

Pentru ca daca le fac inseamna ca nu au inteles exact motivul pentru care au ajuns la putere, motivul pentru care fosta Putere nu a reusit sa castige decat doua colegii. Si niciun om cu un dram de minte n-ar trebui sa repete greseli cu rezultat deja experimentat si inevitabil.

Citește și:
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
#Guvern Ponta scandal impartire, #Guvern Ponta probleme buget, #Ponta atac Justitie , #Victor Ponta