USL a adoptat decizia oficiala privind introducerea motiunii de cenzura

Luni, 07 Martie 2011, ora 13:53
1342 citiri
USL a adoptat decizia oficiala privind introducerea motiunii de cenzura
Foto: Arhiva

Conducerea Uniunii Social-Liberale (USL) a adoptat, in sedinta de luni, decizia oficiala privind introducerea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Boc la momentul angajarii raspunderii pentru legea de modificare a Codului Muncii, a declarat presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta.

Potrivit acestuia, USL avea obligatia de a incerca, prin motiunea de cenzura, sa opreasca adoptarea "Codului Boc, un cod care va duce doar la trei rezultate - salarii mai mici, somaj mai mare si firme falimentate".

Presedintele PSD a adaugat ca toate cele trei efecte ale aplicarii "Codului Boc" se regasesc si in titlul motiunii de cenzura al USL.

"Este a 11-a procedura de angajare a raspunderii. Guvernul Boc, in cei doi ani de activitate, a depasit, din acest punct de vedere, toate guvernele din ultimii 20 de ani adunate la un loc, o procedura cu totul si cu totul anormala, care denota un Guvern fara sustinere si incapabil sa-si treaca prin Parlament, prin majoritatea parlamentara legi importante pentru tara, incapabil de a dialoga cu partenerii sociali", a spus liderul social-democrat.

Victor Ponta a precizat ca prin procedura angajarii raspunderii, asa cum s-a intamplat si in trecut, se reglementeaza domenii importante ale societatii.

Liderul social-democrat a adaugat ca parlamentarii PSD, PNL si PC vor vota motiunea de cenzura, adaugand ca Opozitia se asteapta ca "macar o parte dintre parlamentarii puterii sa aiba curaj si demnitate in acest al 12-lea ceas, sa se ridice din banci impotriva ordinelor de partid si sa-si faca datoria fata de cei care i-au trimis in Parlament si cei care ii vor judeca, cel mai tarziu anul viitor, la momentul alegerilor".

Intrebat ce sanse de reusita crede ca va avea motiunea de cenzura, Ponta a afirmat ca actualul Guvern nu trebuie dat jos pentru ca asa vor cei de la PSD, PNL sau PC, ci pentru ca aceasta este dorinta a 90% dintre romani.

#USL depunde motiune cenzura, #motiune cenzura Codul Muncii , #Victor Ponta
Comentarii