USL a finalizat textul proiectului de lege privind confiscarea averilor ilicite

Luni, 04 Iulie 2011, ora 18:15
1399 citiri
USL a finalizat textul proiectului de lege privind confiscarea averilor ilicite
Foto: Arhiva

Presedintele PSD Victor Ponta a anuntat luni ca textul proiectului de lege privind confiscarea averilor ilicite a fost finalizat.

Liderul USL a facut un apel la Emil Boc si parlamentarii PDL sa il sustina cand va ajunge in Parlament, opinand ca alesii UDMR si ai minoritatile in mod sigur nu se vor impotrivi.

"Este o lege care transpune in practica sistemul practicat la nivel european, dar si in SUA. (...) Este un sistem european pe care putem sa il aplicam. Fac un apel la Emil Boc si parlamentarii PDL, pentru ca in mod sigur cei de la UDMR si minoritati nu au nimic impotriva, sa voteze acest text de lege", a spus Ponta.

Liderul PSD Victor Ponta a mai declarat luni ca, atunci cand USL va ajunge la guvernare, va plati datoriile facute de PDL la FMI si alte institutii financiare, dar nu si pe cele contractate pentru PNDI de MDRT, pe care trebuie sa le acopere Elena Udrea si functionarii ministerului din banii personali.

"Nu exista nicio alta varianta si nu cred ca un guvern responsabil care va veni dupa PDL nu va plati datorii. Trebuie sa le platim", a spus Ponta, intrebat daca USL va plati datoriile Guvernului cand va ajunge la putere.

Ponta a afirmat ca singura datorie pe care USL nu o va plati va fi cea rezultata din "frauda" evidenta a banilor publici pentru obiective de campanie electorala, precum cea din programul PNDI derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in valoare de 4 miliarde de euro.

"Aceia nu-i vom plati si le-am spus de cate ori am avut ocazia si investitorilor romani si bancilor. Guvernul USL va face un audit foarte clar asupra legalitatii, asupra oportunitatii acestor cheltuieli, asupra modului in care s-au respectat normele si inclusiv un audit judiciar trebuie facut. Din punctul nostru de vedere, 4 miliarde de euro pe care doamna Udrea ii fraudeaza de la bugetul public pentru considerente de campanie electorala pentru PDL, asa ceva nu vom plati. Sa fie foarte clar.

Celelalte datorii ale Guvernului, nu ne place, dar le vom plati, nu se pune problema ca Romania sa nu-si plateasca datoriile, Doamne fereste de asa ceva! Aceea este unica exceptie si tin sa o remarcati pentru ca suntem foarte hotarati in acest sens", a spus Ponta.

Ponta vrea sa acopere "pagubele" din averea Elenei Udrea

Potrivit liderului PSD, USL va face demersurile pentru ca "averea si a doamnei Udrea si a celorlalti din minister" sa acopere eventualele pagube.

"Mai mult, am propus - si am vorbit foarte serios - ca toti cei care lucreaza in MDRT, de la ministru, secretar de star, director si functionari care participa la acest proiect de fraudare a 4 miliarde de euro, vor avea patrimoniul indisponibilizat pentru ca eventualele firme pagubite sau Guvernul sa poata sa se intoarca impotriva lor.

Cred ca averea doamnei Udrea si a celorlalti din minister trebuie sa acopere eventualele pagube si prejudicii pe care le produc in acest fel. Ei, direct!", a conchis social-democratul.

Eveniment Quarterly Report

Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că i-a lăsat conturile pe minus cu miliarde de lei. Pe de altă parte, În schimb, Gabriela Firea susține că edilul prezintă doar...
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Deputatul liberal Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanţelor, a criticat vineri, 29 septembrie, măsurile fiscale pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului. Acesta...
#USL finaliza lege, #lege avere licite, #Elena Udrea avere , #Victor Ponta