USL aproba luni motiunea de cenzura ce va fi depusa marti

Luni, 07 Martie 2011, ora 09:33
1390 citiri
USL aproba luni motiunea de cenzura ce va fi depusa marti
Foto: Arhiva

Uniunea Social Liberala va aproba, luni, motiunea de cenzura pe care Opozitia o va introduce dupa ce Guvernul isi va angaja raspunderea in Parlament pentru proiectul noului Cod al muncii.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca textul motiunii de cenzura a fost finalizat, iar luni el va fi adoptat in cadrul reuniunii saptamanale a Uniunii Social Liberale.

Guvernul isi va angaja raspunderea in Parlament pentru noul proiect al Codului muncii, marti, dupa cum au stabilit, la inceputul saptamanii trecute, Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului.

Opozitia a anuntat deja ca va depune motiune de cenzura, social-democratii afirmand chiar ca PSD va ataca la Curtea Constitutionala Legea de modificare a Codului muncii, in cazul in care motiunea de cenzura nu va fi aprobata in Parlament.

Potrivit articolului 114, alineat 1 din Constitutia Romaniei, "Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege".

Daca in termen de trei zile de la asumarea raspunderii, deputatii si senatorii nu au initiat nicio motiune de cenzura la adresa Guvernului, atunci proiectul de lege sau programul pe care acesta si-a asumat raspunderea se considera adoptat (art. 114, alineat 3 din Constitutie). Dimpotriva, daca motiunea de cenzura a primit votul majoritatii deputatilor si senatorilor, atunci Guvernul este demis (art. 113 alineat 1, art. 114, alineat 2).

#USL motiune cenzura, #motiune cenzura , #Victor Ponta