USL continua greva parlamentara: Vrem sa aratam ca nu ne jucam!

Luni, 05 Martie 2012, ora 16:16
2252 citiri
USL continua greva parlamentara: Vrem sa aratam ca nu ne jucam!

Liderii USL au anuntat, luni, ca vor continua greva parlamentara, urmand ca parlamentarii PSD si PNL sa-si doneze salariile unor cauze umanitare.

"Puterea a incercat sa dezamorseze acest protest parlamentar, intai prin falsele divergente intre noi. (...) A mai fost incercarea penibila de a arunca in derizoriu protestul nostru parlamentar, ceea ce ne-a determinat si mai mult sa continuam. Vrem sa aratam ca nu ne jucam de-a greva, am luat o decizie politica ferma", a declarat liderul PNL, Crin Antonescu, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate luni, la Palatul Parlamentului.

In viziunea lui Antonescu, Puterea nu are nici cea mai mica intentie de a dialoga cu Opozitia, in ciuda afirmatiilor premierului Mihai Razvan Ungureanu.

"Dorim un dialog real cu Puterea, in conditii onorabile democratic si am constatat cu totii ca cei de la Putere incearca doar sa ne dezbine, ceea ce nu reusesc. Puterea a investit un Guvern fara o minima informare a Opozitiei, nu mai vorbesc de consultare.

Ceea ce trebuia sa fie prima grija a unui prim ministru - o discutie cu Opozitia pentru a vedea de ce a fost investit numai cu jumatate de Parlament - nu a fost si nici nu este precuparea acestuia. Nici unuia dintre noi nu ne-a fost facuta formal sau informal vreo propunere concreta in legatura cu un dialog sau o discutie politica serioasa", a mai spus Antonescu.

Liderul PSD, Victor Ponta, a anuntat, la randul sau, "in numele tuturor parlamentarilor USL, ca sumele de bani pe care le primesc de la Parlament le vor dona in cauze umanitare. Daca trebuie sa donam banii nostri fundatiilor care ii ajuta pe bolnavii de cancer este pentru ca Guvernul nostru ii lasa pe acestia fara bani de ingrijire. Este important sa explicam zi de zi aceste lucruri si este important sa nu-i dezamagim pe oamenii care au iesit in strada".

In plus, liderul PSD le-a transmis parlamentarilor care doresc sa candideze la alegerile generale sa se implice activ in campania locala pentru cele locale, in caz contrar sa-si ia gandul de la candidatura.

"Toti parlamentarii actuali care doresc sa candideze trebuie sa se implice direct. Cei care nu muncesc si nu vor sa se implice in campaniile de la locale nu vor fi candidati nici la alegerile generale. Batalia este extrem de grea, alegerile locale reprezinta primul pas inainte de alegerile generale", a spus Victor Ponta.

Liderul PSD a mai spus ca "este obligatia noastra sa explicam oamenilor ca cei care refuza dialogul cu noi sunt cei care stau in Parlament, pe scaunele Puterii. Este important sa nu cadem niciodata in campaniile murdare duse de cei de la PDL si consultantii lor".

Citeste si:
Alexandru Rafila i-a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid pentru România: ”Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”
Alexandru Rafila i-a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid pentru România: ”Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat miercuri, 17 august, că a cerut Comisiei Europene reducerea substanţială a livrărilor de vaccin împotriva Covid-19 pentru acest an şi...
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
În ultimele luni UDMR-ul a fost implicat în mai multe scandaluri care i-au determinat pe unii actori din PNL, dar și PSD scoaterea maghiarilor de la guvernare. Cu toate astea, liderii...