USL depune 12 amendamente la bugetul pe 2012

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 12:23
1504 citiri
USL depune 12 amendamente la bugetul pe 2012
Foto: TVR Info

Uniunea Social Liberala va depune 12 amendamente la proiectul de buget pe 2012, prin care va cere ca banii pentru scoli si spitale sa nu fie luati de la autoritatile locale, sa fie reduse CAS-ul si TVA-ul si sa fie blocat programul PNDI, "prin care PDL foloseste banii publici in campania electorala", a anuntat luni Victor Ponta.

"In aceasta saptamana, imediat ce bugetul va ajunge in Parlament, vom depune in numele USL cele zece puncte pe care le-am prezentat, plus altele doua noi. Vom cere reducerea CAS, reducerea TVA, asigurare fonduri cofinantare, blocare PNDI, interdictie pentru fondul de rezerva al premierului de a finanta autoritatile locale portocalii, program special pentru agricultura.

Si in plus fata de cele zece puncte se vor adauga inca doua amendamente: revenirea la cotele care revin autoritatilor locale din diverse taxe si impozite, din cauza ca toate autoritatile locale sunt condamnate in 2012 la faliment. Adica banii pentru scoli, spitale sa nu poata fi luati de la autoritatile locale in 2012. Vom incerca inca o data prin amendamentul depus la buget sa intram la normalitate in ceea ce priveste bugetul pentru Justitie", a declarat Ponta, dupa sedinta USL.

Liderul social-democrat a mai anuntat ca USL va solicita CSM si Laurei Codruta Kovesi sa analizeze si sa il sanctioneze pe procurorul DNA, Lucian Papici, care este acuzat ca fabrica dosare facand presiuni asupra martorilor.

"In numele USL, vom solicita CSM si Laurei Codruta Kovesi sa analizeze de urgenta atitudinea unui sef de sectie de la DNA, Lucian Papici, prin care este foarte clar ca se foloseste pozitia de procuror al DNA pentru a construi dosare penale si a influenta in mod politic decizii ce tin strict de justitie. E datoria lui Kovesi sa il sanctioneze si sa prezinte opiniei publice pozitia, altfel va fi afectata imaginea DNA si a Ministerului Public, si neincrederea populatiei in justitie va creste", a mai explicat Ponta.

Procurori DNA, acuzati ca fabrica dosare prin presiuni asupra martorilor

Liderul PSD a facut referire la informatiile care au aparut in presa despre procurorul DNA Lucian Papici, care este acuzat ca a facut presiuni asupra unui martor pentru a declara in favoarea anchetei.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#USL amendamente buget 2012, #reducere TVA CAS , #Victor Ponta