USL depune motiune de cenzura daca Guvernul isi asuma Codul Muncii

Marti, 22 Februarie 2011, ora 16:49
1569 citiri
USL depune motiune de cenzura daca Guvernul isi asuma Codul Muncii
Foto: Antena 3

Presedintele PSD Victor Ponta a anuntat marti, in urma discutiilor cu reprezentantii patronatelor si sindicatelor, ca va propune colegilor din USL sa depuna motiune de cenzura in cazul in care Guvernul isi va asuma raspunderea pe actuala forma a Codului Muncii.

"In cadrul USL vom sustine ideea introducerii unei motiuni de cenzura in cazul angajarii raspunderi. Procedura este gresita, textul este gresit si aceasta situatie trebuie blocata pentru a apara cei 4 milioane de salariati si pentru a creea conditii ca restul de 5 milioane sa intre in legalitate. In forma actuala, situatia angajatului va fi dupa un model al anului '30", a declarat liderul social-democrat.

Victor Ponta mai sustine ca modificarile sunt impotriva tuturor salariatilor din toata tara, nu doar a bugetarilor, iar modificarile aduse la Codul Muncii nu vor ajuta la flexibilizarea muncii, nici la reglementarea muncii la negru, gri sau la reglementarea pietei, ci va creste evaziunea fiscala.

Copresedintele USL a anuntat ca va merge la Congresul UDMR unde va prezenta un mesaj categoric de colaborare in interesul societatii romanesti ca sa scoata Romania din criza.

"Vrem sa le spunem ca orice sustinere pentru Basescu si Boc accentueaza derapajul in care a intrat Romania", a completat Ponta.

#USL motiune cenzura, #Guvern asuma Codul Muncii , #Victor Ponta