USL a depus motiune de cenzura pe comasarea alegerilor - Ponta stie ca nu trece

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 13:31

   

USL a depus motiune de cenzura pe comasarea alegerilor - Ponta stie ca nu trece
Uniunea Social Liberala a depus joi o motiune de cenzura impotriva Guvernului Boc, care si-a angajat joi raspunderea pe legea comasarii alegerilor din 2012.

Conform TVR Info, motiunea va fi dezbatuta saptamana viitoare si pentru ca USL ia deja in calcul ca aceasta nu va trece, reprezentantii Opozitiei au anuntat ca vor contesta legea si la Curtea Constitutionala.

"Vom depune o motiune de cenzura, care va fi dezbatuta pe 22 decembrie, data simbolica. Adica la 22 de ani dupa ce am reusit sa castigam un sistem democratic, peste 22 de ani tocmai il ingropam. Nimeni nu poate sa explice cu bun simt si realism de ce trebuie comasate alegerile", declarase Victor Ponta la scurt timp dupa angajarea raspunderii de catre Guvern.

Liderul PSD a spus ca este constient ca motiunea de cenzura nu va trece, dar a explicat ca USL "isi face datoria, se bate cu toate armele constitutionale cu cei care nu respecta nicio lege"."Nu cred ca va trece, deoarece turma pedelista va fi tinuta in tarc de catre cainii de paza, iar rezultatul il stim. Dar toate aceste lucruri reprezinta niste angajamente ale noastre, ca cei care ne voteaza sa stie ce o sa facem. Vreau sa le spun ca nu o sa conduc un guvern care e tinut ca o turma in banci. Daca vom castiga alegerile ne angajam sa nu lasam alegerile comasate, sa fie diferite", a mai spus co-presedintele USL.

Victor Ponta a mai explicat ca nu se poate vorbi de un dialog real intre Putere si Opozitie, ci doar de unul "mimat".

"Pe de o parte se mimeaza dialogul. In timp ce noi eram la Cotroceni, cei de la PDL si UDMR isi vedeau mai departe de afaceri politice si murdare. Si-au votat bugetul, azi (marti n.red.) isi comaseaza alegerile pentru ei. Asta e dialogul pe care il mimeaza ei? Daca fac tot asa nu pot sa se bazeze pe noi, dimpotriva o sa ne opunem cu toate fortele. Cat despre buget, in decembrie 2012 cand noi vom intocmi bugetul Romaniei vom respecta propunerile pe care le-am sustinut in aceste zile, dar pe care PDL le-a respins dintr-un criteriu mafiot, a dat bani la oamenii lor sa cumpere voturile", a conchis Ponta.

Guvernul si-a angajat raspunderea pe comasarea alegerilor si promovarea magistratilor la ICCJ

Guvernul si-a angajat joi raspunderea in fata Parlamentului pe proiectul Legii comasarii alegerilor si Legii promovarii judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Este pentru a 12-a si a 13-a oara cand guvernul Boc si-a angajat raspunderea pe un proiect de lege.

Motiunea de cenzura care trebuie sa fie depusa in termen de trei zile va fi citita luni si dezbatuta joi, cand va fi si votata. In cazul in care motiunea va trece, guvernul va pica, in caz contrar, legea se considera adoptata si merge la presedinte spre promulgare.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1177 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
conti
rank 5
Ponta incearca sa fii bun.Incearca din greu....vei afla adevarul
Niciun om nu stie cat de rău este pană ce nu a incercat din greu să fie bun...
Cetateanul_turmentat
rank 1
conti
incearca sa fii coerent....
b22
rank 5
USLasii reprezinta 60 la suta???
Uitativa la rezultatele din Parlament cu ocazia votarii bugetului.239 pentru si 168 impotriva..
USLasii reprezinta 60 la suta???
Mare adevar 168 = 60 la suta!!!
239 = 200 la suta!!! bravo maxi baietas...
maxi
rank 5
Nomenclatura portocalie si-a primit banul!
Normal ca voteaza orice vrea Emil Bob! Si-au facut plinul, ce le pasa lor de Romania!
Sa pastreze sistemul mafiot inca 4 ani daca ar putea!
b22
rank 5
PDL si-a primit banii???
Poate ca asa se procedeaza la Opozitie ..Na si Da !!
Noi am votat PDL pt Rominia si nu pt tov Iliescu sau tov nastase!!sa fie Clar.
Deocamdata cel mai onest dintre lideri este d-l Basescu .
Nu se exclude inteligenta lui nasTase si Iliescu..dar este o diferenta intre cei trei .ultimii doi sint cele mai mari Gudre care s-au vazut.nici husein Obama nu-i intrece!!!
BxyzklmnG
rank 2
Stimati Domni forumisti
Va supun dezbaterii un subiect pentru care sute de ani oamenii au luptat pentru a-l capata si legifera "dreptul la vot ". Acest drept a fost cistigat pentru aproape toata populatia globului numai ca in majoritatea tarilor si mai ales in cele cu democratie autentica populatia, din ignoranta , indiferenta ,scirba , etc . nu participa la vot si se ajunge la situatia clasica deja in care 30% din populatia unei tari decide prin vot cine conduce politic destinele tarii. In Romania situatia a ajuns la un prag sub care deasemeni anormalul decide normalul . Intrebare "Este oportuna legiferarea obligativitatii votului ??" Personal , consider ca aceasta lege, o data votata ar rezolva urmatoarele probleme : - se elimina mita electorala pentru ca segmentele traditional folosite de partide, fiecare pe canalul propriu , ar fi in minoritate fata de majoritatea constituita in masa de alegatori prin aplicarea legii ; - se diminueaza impactul furtului de voturi ; - cetatenii chiar daca vor, chiar daca nu vor, trebuie sa participe la viata "cetatii " ,votul de aceasta data ducind la o majoritate acceptata si mai greu de contestat ; - mentinerea pragului electoral actual 5% in conditiile votului obligatoriu va conduce la eliminarea partidelor de buzunar. Fie si numai aceste argumente, mie , m-i se par suficiente pentru adoptarea unei astfel de legi intr-o tara normala unde oameni responsabili vor cu adevarat binele natiunii si al tarii
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor