USL nu mai exista la Buzau: Paritate nu inseamna sa iti dea cineva cu parul in cap

Marti, 06 Septembrie 2011, ora 19:09
4442 citiri
USL nu mai exista la Buzau: Paritate nu inseamna sa iti dea cineva cu parul in cap
Foto: replicaonline.ro

Deputatul PSD Adrian Mocanu considera ca prin nominalizarea unui candidat liberal din partea USL la alegerile pentru sefia Consiliului Judetean Buzau s-a incalcat protocolul. El ii cere lui Victor Ponta "revenirea la normalitate", atentionand ca exista riscul ca nemultumirile din filiala Buzau sa degenereze.

"In judetul Buzau, de douazeci de ani PSD a castigat presedintia Consiliului Judetean pe un vot popular, iar decizia de la centru contravine votului populatiei din acest judet. In sondajul CCSB comandat de organizatia PSD Buzau PSD are 54%, PNL 21%. Cum este posibil sa dai candidatura celui de-al doilea clasat? E de neconceput asa ceva, poate doar daca vrei sa nu castigi!", a declarat Adrian Mocanu pentru Ziare.com, in contextul in care cei trei lideri ai USL, Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin, au decis saptamana trecuta ca la Buzau nominalizarea candidatului uniunii la alegerile pentru CJ le revine liberalilor.

Revista presei: USL si-a impartit candidatii - principiul paritatii, pe apa sambetei

Intrebat cum se explica in aceste conditii decizia conducerii USL, deputatul a raspuns ca "nimeni nu intelege" cum a fost posibil acest lucru.

"Noi am privit stupefiati ce decizii arbitrare s-au luat de la centru si le cerem co-presedintilor USL sa revina asupra deciziei luate. Sunt convins ca situatia va intra in normalitate, pentru ca nu putem merge la alegeri cu al doilea clasat in sondaje, atunci de ce le-am mai facut? De ce nu nominalizam arbitrar? Este ilogic, nu exista argument pentru decizia care s-a luat la Buzau", ne-a declarat Adrian Mocanu.

Acesta a precizat ca sustine un principiu prevazut clar in protocolul USL si nu neaparat pozitia tatalui sau, actualul presedinte al Consiliului Judetean, Victor Mocanu, la randul sau extrem de nemultumit de decizia luata la centru, decizie care il impiedica sa candideze la anul din partea PSD.

Scandal in USL Buzau: Protocolul, aproape rupt

"Va vorbesc in calitate de deputat, singurul parlamentar PSD iesit cu 57% in judetul Buzau, vorbesc in numele organizatiei PSD Buzau. Sunt convins ca organizatia PSD Buzau nu va renunta, pentru ca nu avem la ce sa renuntam, aceste functii s-au castigat prin vot popular. La Bucuresti se poate face un singur lucru - sa se nominalizeze candidatura, dar cel mai important in aceasta ecuatie este votul oamenilor", a subliniat Adrian Mocanu, cel mai tanar deputat din Parlamentul Romaniei.

Acesta spune ca nu se poate vorbi despre o rupere a protocolului USL la Buzau, ci despre o blocare totala a uniunii.

"In judetul Buzau USL nu functioneaza. Nu exista o rupere de protocol, rupi ceva ce exista, or in Buzau USL nu exista. Si nici nu va exista atata timp cat protocolul nu va fi pus in aplicare. Protocolul a fost semnat, dar nu este respectat. Noi vrem sa se respecte protocolul USL. In judetul Buzau, organizatia PSD nu este contra USL, dar noi cerem respectarea protocolului, or prin decizia luata la centru acesta nu se respecta", a explicat Adrian Mocanu.

In opinia sa, este imposibil ca Victor Ponta sa nu ia masurile necesare pentru a se "intra in normalitate".

"Momentan nu am stabilit nimic, dar sunt convins ca se va reveni la normalitate. Nu se poate sa nu se revina, noi cerem intrarea pe un fagas normal. Lucrurile, daca sunt lasate la voia intamplarii, sunt convins ca vor degenera, se vor produce mari nemultumiri.

Iar principiul paritatii nu inseamna ca cineva sa iti dea cu parul in cap, paritatea vine de la alta notiune, nu de la par", a mai comentat deputatul de Buzau.

Adrian Mocanu a incercat luni, la sedinta grupurilor parlamentare ale PSD si PNL sa ridice problema situatiei tensionate din USL Buzau, el fiind intrerupt de Victor Ponta, care a spus ca aceste lucruri se discuta la partid, nu la parlament.

"Domnule presedinte, ma scuzati, dar daca tot trebuie sa fim ca fratii, nu ar trebui sa le spunem aici, in familie?", l-a intrebat Mocanu pe Ponta, cerandu-i sa discute problema de la USL Buzau.

"Nu, asculta-ma putin, poti sa nu mai vorbesti peste mine? Orice problema de la Buzau o discutam la partide, cu conducerile celor doua partide, ne vom intalni, nu la grupurile parlamentare", a raspuns Ponta, incheind astfel subiectul.

Joi, liderii USL au anuntat ca la Buzau candidatul pentru Consiliul Judetean este liberalul Cristi Bigiu.

La o zi de la anuntul sefilor de la Bucuresti ai USL, social-democratii buzoieni au anuntat ca nu recunosc candidatura liberalului la Consiliul Judetean si i-au cerut liderului Victor Ponta sa reanalizeze situatia si sa revina asupra deciziei.

In replica, senatorul PNL Cristi Bigiu l-a invitat pe Victor Mocanu sa candideze si la anul, dar nu din partea USL, ci ca independent ori din partea altui partid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#USL Buzau, #victor mocanu, #candidati USL, #Adrian Mocanu , #Victor Ponta