USL nu vrea ministerul Sportului in viitorul sau Cabinet

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 17:23
865 citiri
USL nu vrea ministerul Sportului in viitorul sau Cabinet
Foto: Arhiva

Liderii Uniunii Social Democrate, Victor Ponta si Crin Antonescu, au anuntat marti ca in viitorul Guvern al USL nu va exista un minister al Sporturilor.

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat miercuri, ca viitorul cabinet al USL nu va sustine infiintarea unui minister al Sportului si Tineretului.

Si colegul sau de coalitie, Crin Antonescu, fost ministru al Tineretului si Sportului in guvernul CDR, a spus ca importanta este existenta unei strategii, nu a unui minister, informeaza Evenimentul Zilei.

"Eu, personal, nu sunt de acord cu reinfiintarea ministerului Tineretului si Sportului, pentru ca dupa parerea mea activitatea de tineret este altceva decat activitatea de sport. Si vorbesc de sportul de performanta, cred ca ar trebui sa fie o structura guvernamentala care sa sprijine federatiile si nu sa se prinda intre actiuni de tineret", a afirmat Victor Ponta la o zebatere intitulata "Sportul romanesc- scurtul drum de la performanta la faliment".

Crin Antonescu crede ca e mai importanta strategia, nu institutia in sine.

"Nu mi se pare deloc esential daca exista sau nu minister, mi se pare esential daca exista o politica guvernamentala si o strategie guvernamentala pe multi ani, care se poate aplica la fel de bine cu minister, cu agentie nationala sau un oficiu national", a spus Antonescu

#USL minister Sport, #Victor Ponta Crin Antonescu , #Victor Ponta