Teorie neobișnuită a astronomilor: Există o lume invizibilă alături de noi VIDEO

Miercuri, 15 Iunie 2022, ora 01:18
14761 citiri
Teorie neobișnuită a astronomilor: Există o lume invizibilă alături de noi VIDEO
Astronomii susțin existența unui univers paralel cu lumea noastră FOTO: Forbes

O nouă lucrare publicată pe 18 mai 2022 în revista Physical Review Letters, de o echipă de astrofizicieni de la Universitățile New Mexico și California din Statele Unite, vorbește despre posibila existență a unei ”lumi în oglindă”, practic un univers paralel. Aceasta ar interacționa cu lumea noastră numai prin gravitație.

Această lume invizibilă de particule noi, care sunt toate copii ale particulelor cunoscute, ar exista alături de noi, susțin experții, potrivit Forbes.

”În practică, această simetrie de scalare ar putea fi realizată doar prin includerea unei lumi în oglindă în model – un univers paralel cu particule noi, care sunt toate niște copii ale particulelor cunoscute”, a spus Francis-Yan Cyr-Racine, profesor la Departamentul de fizică al Universtății New Mexico din Statele Unite și unul dintre autorii lucrării.

”Ideea unei lumi în oglindă a apărut pentru prima dată în anii ’90, dar ea nu a fost recunoscută anterior ca o potențială soluție la problema constantei Hubble”, a afirmat astrofizicianul.

Conceptul reprezintă o teorie extraordinară căreia îi lipsesc dovezi, iar orice mențiune despre universul paralel ar trebuie să fie una prudentă, dar este totuși foarte interesantă.

Practic este vorba despre materia întunecată, care este invizibilă, ea neemitând lumină sau energie, deci este nedectabilă. Totuși, astronomii susțin că materia întunecată reprezintă aproximativ 85% din materia din univers.

”Ar putea fi mult mai mult decât materie întunecată fără ciocniri și energie întunecată – două lucruri diferite și destul de nedescrise, dar multe componente ale sectorului întunecat, la fel de complicate ca sectorul luminos pe care l-am studiat atât de bine în laboratoarele de pe Pământ”, a spus Llyod Knox de la Universitatea California Davis, din Statele Unite.

”Da, pare o nebunie la prima vedere, dar astfel de lumi în oglindă au o literatură vastă în fizică, într-un context complet diferit, deoarece ele pot ajuta la rezolvarea problemelor importante dfin fizica particulelor.

Munca noastră ne permite să legăm, pentru prima dată, această literatură largă de o problemă importantă din cosmologie”, a spus Cyr-Racine.

Eveniment Quarterly Report

Adrian Porumboiu, despre măsurile fiscale pregătite de guvernul Ciolacu: ”Domnul prim-ministru face pe croitoraşul cel viteaz”
Adrian Porumboiu, despre măsurile fiscale pregătite de guvernul Ciolacu: ”Domnul prim-ministru face pe croitoraşul cel viteaz”
Adrian Porumboiu, om de afaceri cu investiţii în domeniul agricol, susţine că eliminarea facilităţilor pentru angajaţii din construcţii şi din agricultură va provoca un nou exod al...
Paul Stănescu, întrebat despre prinderea în flagrant cu șpagă a colegului Dumitru Buzatu: "Nu îmi venea să cred! Asta e!"
Paul Stănescu, întrebat despre prinderea în flagrant cu șpagă a colegului Dumitru Buzatu: "Nu îmi venea să cred! Asta e!"
Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, afirmă, întrebat ce părere are despre prinderea în flagrant a preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, în timp ce primea mită...
#Univers paralel, #lume noua, #lumi invizibile, #lumi paralele, #materie intunecata, #materie intunecata Calea Lactee , #fenomen
Comentarii