Fizicienii de la Universitatea Oxford din Marea Britanie susțin că au făcut o descoperire extraordinară: dovezi ale existenței unei alte lumi, care a fost înaintea universului nostru. Experții spun că se bazează pe un concept denumit ”cosmologie ciclică conformă” (CCC), care arată că universul nostru, în loc să înceapă odată cu Big Bang, el trece prin mai multe faze ale acestuia.
Atunci când părți importante ale cosmosului ar fi distruse de la un ciclu la altul, unele radiații electromagnetice ar putea supraviețui procesului de reciclare, potrivit oamenilor de știință, conform India Times.
Fizicienii și matematicienii de la Universitatea Oxford au descoperit dovezi ale universurilor anterioare pe cerul nopții, sub forma unor resturi de găuri negre. Rezultatele cercetărilor oamenilor de știință au fost publicate în revista New Scientist.
Experții trag un semnal de alarmă: Ceva din aer atacă sistemul nervos putând provoca boli grave
Atunci când părți importante ale cosmosului ar fi distruse în timp, unele radiații electromagnetice ar putea supraviețui în acest proces de reciclare, au spus experții.
Potrivit lui Roger Penrose - co-autor al studiului, care este fizician și matematician la Universitatea din Oxford, aceasta este ultima rămășiță după ce o gaură neagră s-a evaporat într-un eon anterior.
Datele sunt dezvăluite sub forma punctelor Hawking - numite astfel după regretatul fizician britanic Stephen Hawking, care a emis ipoteza că găurile negre ar elibera radiația Hawking. Potrivit lui Penrose, aceasta este capabilă să călătorească de la un univers la altul.
Acordul de pace imposibil din Ucraina: De ce Putin nu are nicio șansă să câștige războiul
Cercetătorii sunt de părere că punctele Hawking ar putea apărea în fondul cosmic de microunde, care este o radiație rămasă de la explozia Big Bang. Pe această hartă, punctele Hawking ar fi vizibile ca niște inele de lumină, denumite și moduri B.
Anterior se credea că astfel de locuri din CMB au fost create de undele gravitaționale sau de praful interstelar. Cu toate acestea, Penrose și echipa sa consideră că teoria lor ar putea oferi un răspuns concret și că un astfel de punct Hawking ar fi putut fi deja descoperit de proiectul BICEP2, care intenționează să cartografieze CMB.
Echipa a explicat: "Deși aparent problematică pentru inflația cosmică, existența unor astfel de puncte anormale este o implicație a cosmologiei ciclice conforme. Deși are o temperatură extrem de scăzută la emisie în CCC, această radiație este enorm de concentrată prin comprimarea conformă a întregului viitor al găurii negre, rezultând un singur punct la trecerea în eonul nostru actual".