Dialogurile Ziare.com: Asigurarea locuinței, primul scut în calea dezastrelor naturale

Monument-kitsch din București, dărâmat cu excavatorul. ”Era o construcție ilegală, intitulată pompos "edificiu de artă și cultură"”

Luni, 21 Noiembrie 2022, ora 15:10
12740 citiri
Monument-kitsch din București, dărâmat cu excavatorul. ”Era o construcție ilegală, intitulată pompos "edificiu de artă și cultură"”
Monument dărâmat de primărie FOTO: Facebook/ Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a dat ordin ca monumentul amplasat în fața Universității Bioterra București să fie dărâmat. Edilul spune că acesta a fost construit ilegal.

”Știți statuia kitsch amplasată în fața Universității „Bioterra” București? Monumentul înalt de 10 metri pe care stăteau de-a valma lei albi, vulturi cu aripi întinse, personaje feminine aurii, simboluri biblice și filozofice, citate pe bucăți de marmură neagră.

Era o construcție ilegală, intitulată pompos “edificiu de artă și cultură”, a fost ridicată după un controversat parteneriat cu fostul primar PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache. Despre relațiile dintre fondatorii “Bioterra” și PSD, mass-media a scris mai multe articole, nu le mai reiau, constat doar că mulți dintre liderii social-democrați (Negoiță, Pandele, Bădălău etc) au absolvit, la vârste târzii, această instituție de învățământ superior.

Ce pot să vă spun este că această statuie și terenul împrejmuit cu un gard metalic cu fundație de beton obstrucționa accesul în zonă. Cheltuielile pe care le vom avea cu aceste demolări vor fi suportate de către Universitatea “Bioterra”, care poate solicita revendicarea materialelor rezultate ca urmare a desfiinţării, în termen de 30 de zile de la data depozitării în locaţiile ADP Sector 1. Nu este pentru prima data când desființăm construcțiile ilegale făcute de Universitatea “Bioterra”, la începutul acestui an am demolat o poartă mare metalică și un gard.

Facem curățenie și eliberăm domeniul public al Capitalei de construcțiile ilegale”, a scris Clotilde Armand pe pagina de Facebook.

#universitatea bioterra bucuresti, #monument ilegal daramat, #Clotilde Armand , #Clotilde Armand
Comentarii