Dialogurile Ziare.com: Cele mai atractive specializări pentru studenți. Costel Negricea, Rector Univ. Româno-Americană: ”Inteligența artificială reușește să pună o amprentă”

Portar de națională transferat în Superliga României

Marti, 05 Martie 2024, ora 14:21
1278 citiri
Portar de națională transferat în Superliga României
Edvinas Gertmonas FOTO facebook

FC Universtatea Cluj a ajuns la o înţelegere cu portarul Edvinas Gertmonas, component al naţionalei Lituaniei.

Gertmonas a început cariera de jucător profesionist la Taurus, iar în 2015 a fost transferat de către formaţia franceză Stade Rennais de la Atlantas. Nu a strâns prezenţe pentru prima echipă a celor de la Stade Rennais, însă a evoluat pentru formaţia secundă a echipei din Franţa în 48 de partide.

În 2019, goalkeeper-ul lituanian a revenit în ţara natală la FK Zalgiris Vilnius, unde a avut cea mai bună perioadă a carierei. A cucerit trei titluri de campion în 2020, 2021 şi 2022. Pe lângă cele trei campionate, goalkeeper-ul a triumfat în 2022 în Cupa Lituaniei, iar în 2020 şi 2023 a câştigat Super Cupa Lituaniei.

În sezonul 2022/2023, portarul a bifat primele apariţii în grupele unei competiţii europene. Echipa sa a evoluat în grupele UEFA Europa Conference League, Edvinas Gertmonas fiind titular în toate cele şase partide.

În total, Edvinas Gertmonas a bifat 116 meciuri în tricoul celor de la FK alghris Vilnius, dintre care 53 au fost fără gol primit.

Edvinas Gertmonas a debutat pentru naţionala Lituaniei la 8 iunie 2015, la vârsta de 19 ani, într-o partidă amicală cu Malta.

În ultima campanie de calificări pentru Campionatul European din Germania, acesta a bifat cinci prezenţe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pe cine sună Meme Stoica primul dacă FCSB câștigă titlul. Ce zice el, aia facem!
Pe cine sună Meme Stoica primul dacă FCSB câștigă titlul. Ce zice el, aia facem!
FCSB este aproape de a câștiga titlul după mulți ani iar mai mulți jucători din echipă sunt în vizorul selecționerului Edi Iordănescu pentru Campionatul European din Germania....
Ce spune selecționerul României după eșecul cu campioana mondială și olimpică
Ce spune selecționerul României după eșecul cu campioana mondială și olimpică
Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, Florentin Pera, a afirmat, după meciul amical cu selecţionata Franţei, pierdut cu scorul de 28-30, că formaţia sa a arătat...
#universitatea cluj, #transfer, #Lituania, #Edvinas Gertmonas, #nationala , #stiri fotbal