Liga I, la startul returului

Vineri, 27 Februarie 2009, ora 12:15
1294 citiri
Liga I, la startul returului

Dupa aproape trei luni de pauza, Liga I se va relua vineri, primul meci al returului urmand a fi Universitatea Craiova - Poli Iasi, ce va avea loc de la ora 19:00.

Ca si anul trecut, primul loc in clasament la sfarsitul returului va duce direct in grupele Ligii Campionilor si aduce in contul echipei din start minim 8 milioane de euro, asa ca miza e una foarte mare.

Nici calificarea in a doua competitie intercluburi din Europa, care incepand de anul acesta se va numi Europa League si va avea premii mult mai consistente, nu este de colo.

O alta lupta aprinsa se va da pentru evitarea retrogradarii in Liga a II-a, acolo unde se pare ca vor juca, incepand din sezonul viitor, Gloria Buzau si CS Otopeni, care au acumulat doar 3, respectiv 9 puncte dupa prima parte a sezonului.

Nu in ultimul rand, e de urmarit si scandalurile ce cu siguranta ne vor delecta si in acest retur, dar si "valizele", care foarte probabil vor fi mai ascunse anul acesta.

Lupta la titlu:

Lidera dupa terminarea turului, Dinamo este vazuta de multi drept favorita certa la castigarea campionatului, visul lui Borcea de a ajunge in grupele Ligii Campionilor fiind tot mai aproape sa se indeplineasca.

Cu Claudiu Niculescu si N'Doye, singurele transferuri de marcat in aceasta iarna, "cainii" au impresionat in meciurile amicale jucate in cantonamentul din Antalya. La capitolul plecari, Dinamo i-a pierdut doar pe Adrian Ropotan (vandut pe 3 milioane de euro la Dinamo Moscova) si Andrei Cristea (imprumutat la Poli Iasi) dintre numele importante.

Clasata pe locul doi dupa terminarea primei parti a campionatului, la doar un punct in spatele lui Dinamo, Unirea Urziceni nu este vazuta insa de specialisti ca o posibila candidata la castigarea titlului, mai ales dupa ce Bogdan Mara a parasit echipa in favoarea celor de la CFR Cluj. In ceea ce priveste transferurile, ialomitenii au dat lovitura cu doar cateva ore inainte de finalul perioadei de achizitii, reusind sa-i ia sub forma de imprumut de la Sportul Studentesc pe Tibi Balan si Dacian Varga.

In schimb, daca Unirea Urziceni nu este considerata ca o pretendenta la titlu, Steaua, CFR Cluj, FC Timisoara si Rapid sunt.

Gruparea din Bulevardul Ghencea continua sa fie vazuta de multi ca principala rivala a lui Dinamo la titlul din acest an, chiar daca "ros-albastrii" n-au facut niciun transfer in acest an, ba mai mult si-au pierdut si capitanul, Mirel Radoi fiind transferat la Al Hilal.

Campioana sezonului trecut, CFR Cluj, n-a luat jucatori cu "nume" in acesta pauza competitionala, poate doar Bogdan Mara, adus pentru a suplini plecarea lui Eugen Trica in Cipru, la Anorthosis Famagusta. Arpad Paszkany si Iuliu Muresan au mutat in schimb "greu" in ceea ce priveste antrenorul echipei, Maurizio Trombetta fiind inlocuit cu Dusan Uhrin Jr sau Ales Jindra, asa cum ar vrea ei sa credem.

Curtean si Balint sunt marile noutati cu care vor ataca timisorenii returul. Chiar si fara cele sase puncte pierdute pe la UEFA si nerecuperate inca, gruparea patronata de Marian Iancu este vazuta de bookmakeri ca pretendenta la titlu.

Si nu in cele din urma Rapid. La gruparea giulesteana situatia este insa complicata, problemele financiare prin care trece echipa fiind din ce in ce mai accentuate. Boya, Coman si Julio Cesar au parasit gruparea de sub Podul Grant, in timp ce la veniri doar sarbul Ivelja merita mentionat.

Bataia pentru Europa League:

Anul acesta, in Europa League vor merge echipele clasate la finalul sezonului pe locurile 3,4 si 5, plus castigatoarea Cupei Romaniei.

In momentul de fata, locurile de Europa League sunt ocupate de FC Timisoara, Steaua si CFR Cluj. La un loc in a doua competitie intercluburi ca importanta din Europa mai spera si Universitatea Craiova, FC Arges, dar si FC Vaslui, care a avut o campanie de transferuri remarcabila.

Patru pentru Liga a II-a

Ca si-n sezoanele trecut, si anul acesta patru echipe vor retrograda din primul esalon. Cu 3 puncte acumulate dupa tur, Gloria Buzau este ca si retrogradata. Nici CS Otopeni nu sta mai bine cu cele 9 puncte ale lor.

Farul Constanta, Poli Iasi si Gaz Metan Medias par a fi echipele care o sa duca o batalie apriga pentru a ramane in Liga lui Mitica. Emotii mai au si Gloria Bistrita si Pandurii Targu Jiu.

Clasamentul dupa 17 etape:

1. Dinamo 35 pct

----------------------------------

2. Urziceni 34

3. FC Timisoara 29

4. Steaua 29

5. CFR Cluj 29

6. Craiova 28

7. Rapid 28

8. FC Arges 27

9. FC Vaslui 25

10. Otelul Galati 23

11. FC Brasov 23

12. Gloria Bistrita 21

13. Pandurii 21

14. Farul Constanta 19

-----------------------------------

15. Poli Iasi 16

16. Gaz Metan Medias 15

17. CS Otopeni 9

18. Gloria Buzau 3

Anul acesta, ultima etapa a Ligii I va avea loc pe 13 iunie.

Ionut Gaman

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Liga I, #start retur , #Liga I