Reactie dura a patronului Craiovei: Ce spune despre plecarea lui Piturca, situatia echipei si antrenorii care "se alinta"

Luni, 13 Ianuarie 2020, ora 18:27
13938 citiri
Reactie dura a patronului Craiovei: Ce spune despre plecarea lui Piturca, situatia echipei si antrenorii care "se alinta"
Foto: Facebook/ Universitatea Craiova

Mihai Rotaru, patronul Universitatii Craiova, a reactionat vehement dupa tensiunile care au aparut la echipa in ultima vreme.

Prin intermediul unui comunicat de presa omul de afaceri a vorbit despre plecarea lui Victor Piturca, despre acuzatiile potrivit carora nu investeste in transferuri si despre antrenorii care s-au autopropus la echipa in ultima vreme.

Iata comunicatul integral al lui Mihai Rotaru:

Din pacate, inceputul de an a adus in Banie mici cutremure cauzate de despartirea de domnul Victor Piturca, de desemnarea noului staff tehnic si de disensiuni intre cei care impreuna formeaza Universitatea Craiova: suporteri, jucatori, legende ale clubului, fosti antrenori sau actuali. Sunt lucruri care de-a lungul timpului pot aparea in viata unui club si pe care suntem obligati sa le gestionam cu atentie.

Este adevarat ca niciodata nu s-a intamplat ca dupa despartirea de un antrenor sa existe atata vrajba intre noi toti, atatea si atatea reprosuri. Din pacate, presa a avut un rol important in a intretine aceasta stare de lucruri. Cand o redactie vine si-ti jigneste jucatorii sau antrenorii, cand inventeaza si manipuleaza, cand discrediteaza colegi de-ai nostri, trebuie sa raspundem. De ce spunem ca manipuleaza?

- In sezonul in care la Universitatea Craiova s-au facut unele dintre cele mai mari investitii in achizitia de jucatori (investitii care vor continua si in perioada urmatoare), in dezvoltarea bazei de antrenament precum si in logistica, ni se reproseaza ca "nu vrem sa bagam mana in buzunar".

- In sezonul in care am facut tot posibilul pentru ca niciun jucator sa nu plece pana la sfarsitul campionatului, ni se reproseaza ca ne uitam doar dupa profit si abia mai asteptam "sa dam un tun".

- In sezonul in care au fost adusi (sau inca facem tot posibilul pentru a-i aduce) toti jucatorii pe care cele doua staffuri tehnice si i-au dorit suntem acuzati ca partea sportiva nu conteaza.

- In sezonul in care ne aflam in lupta pentru ambele trofee, tot ceea ce am construit este prezentat ca un fiasco total.

- Chiar daca in ultimii ani antrenorii nostri au fost Mangia, Piturca, Multescu sau Cartu, antrenori cu personalitate puternica, suntem acuzati ca singurul scop este de a ne "juca de-a antrenorii". Oare nu cel mai bine ii sunati pe ei pentru a afla care au fost coordonatele colaborarii cu actionarii? Raspunsul il stim. Pentru ca intotdeauna la Universitatea Craiova nimeni, dar absolut nimeni, incepand cu actionarii, presedintii sau managerii, nu a avut voie sa se amestece in partea sportiva a echipei. Acolo deciziile au apartinut si vor apartine in exclusivitate antrenorului principal indiferent de numele acestuia.

Stiinta a crescut an de an atunci cand si-a pastrat si respectat principiile cu care a pornit la drum. De cate ori ne-am abatut de la ele, de atatea ori am facut un pas inapoi. Am lucrat in tot acest timp pentru a fi cei mai buni in:

- Planificare

- Organizare

- Managementul grupului

Cu tot respectul fata de celelalte competitoare din Liga 1, astazi, Universitatea Craiova este poate cel mai bine organizat club din fotbalul romanesc. Si ne mandrim cu asta. Si suntem convinsi ca daca ne vom ghida dupa aceleasi principii, vom deveni si sportiv clubul numarul 1. Dar pentru asta avem nevoie, in primul si in primul rand, de unitate si de incredere unii in ceilalti.

Astazi, ne asumam numirea domnului Corneliu Papura in functia de antrenor principal. La calitatile pe care am mizat in alegerea pentru perioada precedenta in care a fost antrenor principal, acum putem sa mai adaugam una: rezultatele obtinute. Pentru ca domnul Papura a reusit in aceea perioada doua calificari consecutive in tururi superioare ale UEFA Europa League, precum si o medie de doua puncte pe meci, medie care, daca ar fi fost mentinuta astazi, ne-ar fi plasat pe prima pozitie a clasamentului. Si asta in conditiile in care timp de o luna si jumatate a jucat din 3 in 3 zile, cu deplasari in Azerbaidjan, Grecia sau Ungaria. Mai mult decat atat, consideram ca, in acest moment, avem un lot mult mai puternic decat a fost in primul mandat, cu jucatori ca Nistor, Ivan, Mihaila si Koljic (accidentati in acel moment), Cosic si Matel. Credem totodata ca jucatori precum Martic, Mirko sau Mateiu, jucatori ce au evoluat mai putin sau deloc in ultima perioada, vor aduce un plus valoric echipei. Si speram ca in perioada imediat urmatoare sa se mai alature cel putin un nume familiei noastre.

Si, nu in ultimul rand, Stiinta nu negociaza cu antrenori prin intermediul presei. Am vazut ca sunt cativa care se "alinta" dand comunicate sau emitand pareri despre ce trebuie sau ce nu trebuie sa faca Universitatea Craiova, daca sa bagam sau sa nu bagam mana in buzunar. Credem ca asta nu le face cinste si, cu tot respectul, este mult mai bine ca si pe viitor fiecare sa ne vedem de drumul nostru. Fara sa insemne ca nu le apreciem munca pe care o depun la cluburile la care-si desfasoara activitatea.

Pentru ca suporterii reprezinta elementul central al filozofiei Universitatii Craiova, vom fi intotdeauna extrem de atenti la asteptarile lor. Asta inseamna ca le suntem oricand la dispozitie pentru o intalnire care sa lamureasca toate aspectele mentionate in ultimele luari de pozitie. Iar daca vor exista pareri diferite, sunt convins ca vom avea maturitatea sa le rezolvam.

Nu conteaza cum se numesc jucatorii sau antrenorii nostri, ei vor avea parte intotdeauna de respectul, iubirea si sustinerea noastra. Dar cine greseste, va plati. Si asa s-a intamplat intotdeauna. Dar va plati proportional cu greseala facuta si nu va plati pentru greseli inventate. Iar ce se intampla in interiorul echipei va ramane in interiorul echipei si asta fara sa insemne ca aparam sau ascundem ceva. Dar nu vom accepta niciodata sa ne spalam rufele in spatiul public.

Pe 31 ianuarie incepe mini-returul acestui final de campionat regulat. Sunt 4 meciuri de care pe care. 4 meciuri in care putem lua o optiune serioasa pentru ceea ce ne dorim cu totii. Sa fim campionii Romaniei. Dar pentru asta avem nevoie unii de altii.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#Rotaru patron Craiova, #Piturca demisie Craiova, #Universitatea Craiova jucatori transferuri , #stiri Universitatea Craiova