Ziare.com

Universitatea Craiova: Dorel Stoica nu are onoare

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 15:14

   

Universitatea Craiova: Dorel Stoica nu are onoare
Universitatea Craiova l-a acuzat, prin intermediul unui comunicat de presa, pe Dorel Stoica de lipsa de onoare.

"In luna februarie a acestui an, cele doua parti (clubul si jucatorul) au convenit, printr-un act oficial, ca jucatorul sa poata evolua, liber de orice suma, la orice club din afara Romaniei, avand promisiunea ferma (prevazuta si in documentul oficial) din partea acestuia ca nu va juca niciodata la o echipa din Romania. In acest sens, in aceasta intelegere s-a prevazut si o suma de despagubire in situatia in care jucatorul nu-si va respecta promisiunea.

Jucatorul Dorel Stoica, fost capitan al FC Universitatea Craiova, a beneficiat de aceasta facilitate ca un gest de respect al clubul fata de capitanul echipei, pentru a pleca in strainatate si pentru a-i fi mai bine din punct de vedere financiar, fiind in ultimii patru-cinci ani ai carierei.

Cheltuielile totale efectuate de FC Universitatea Craiova cu jucatorul Dorel Stoica, in perioada cand a activat la acest club, respectiv iunie 2005-februarie 2010, sunt de circa 1.300.000 dolari, in aceasta cifra incluzandu-se pretul de achizitie de la FC Caracal, drepturile salariale, plus taxele si impozitele aferente.

In urma cu circa trei saptamani, FC Universitatea Craiova si-a manifestat intentia de a-l reinrola pe Dorel Stoica in cadrul echipei, insa am renuntat la aceasta idee dupa ce am constatat ca, desi acesta afirma ca-si doreste sa revina la Universitatea, negocia in secret (avem date certe in acest sens) cu alte grupari din Romania, la care isi dorea cu adevarat sa evolueze.

Am considerat ca este un gest fara onoare, ce contravine spiritului alb-albastru, ca un jucator ce a fost capitanul Universitatii Craiova timp de patru ani, sa-si doreasca sa evolueze la rivalele Stiintei, dupa ce clubul a facut atat de multe pentru el.

Nu exista nicio incalcare a dreptului la munca, iar conditia expresa pentru a deveni liber de a semna in afara Romaniei este ca, pana in 2014, Dorel Stoica sa nu joace in Romania, iar daca o va face sa plateasca despagubiri", se arata intr-un comunicat remis de clubul Universitatea Craiova.

Clubul cu care Stoica ar fi negociat este Steaua, acolo unde este dorit de Victor Piturca.

I.G.

Citeste mai multe despre Universitatea Craiova Dorel Stoica
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1234 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

chiar?

cheltuielile cu jucatorul....1.3 mil$. dar jucatorul nu a produs nimic pentru club? si e proprietatea clubului sau cum? ei sunt stapani de sclavi - parca se zicea ca e liber de contract!

 

in tari

ca a noastra , din lumea a ....ultima...niste nemernici ajunsi absolut ilegal in postura de imbogatiti, cred , au convingerea ca pot dispune de viata si viitorul unor angajati... conditia din intelegere este ilegala si poate fi atacata in instanta dar cum traim in bandustane, tot reclamantul este vinovat...parca vad militienii care bateau un pagubit pt motivul ca nu isi protejase bunul furat de hot si ei sunt obligati sa munceasca ...ce caracter au patronii din sportul romanesc?? numiti un singur patron fara pata ...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor