Universitatea Craiova reactioneaza dur la somatia FRF

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 20:26
2580 citiri
Universitatea Craiova reactioneaza dur la somatia FRF

Clubul Universitatea Craiova a reactionat dur la somatia Federatiei Romane de Fotbal (FRF), care a amenintat formatia olteana cu dezafilierea.

Forul condus de Mircea Sandu a transmis Stiintei ca trebuie sa renunte imediat la litigiul din instantele civile cu Victor Piturca, in caz contrar echipa urmand a fi exclusa din toate intrecerile organizate sub egida FRF.

Iata raspunsul oltenilor:

Asa cum v-am precizat si in precedenta adresa, intre SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA si Federatia Romana de Fotbal nu exista niciun litigiu pe rolul instantelor de drept comun sau a altor instante.

De asemenea, SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA nu a recurs la calea contenciosului administrativ, ci a formulat o actiune in anulare, conform Art 364, Cartea IV, titlul 1 din Codul de procedura Civila, in contradictoriu cu Victor Piturca. Faptul ca am recurs la formularea unei actiuni reglementata de legea romana, respectiv Codul de Procedura Civila, Cartea IV - despre arbitraj, nu reprezinta nicidecum o incalcare a preverilor Art 57 din Statutul FRF, cum tendentios si abuziv incearcati sa acreditati ideea.

Va atragem atentia ca aceste demersuri abuzive ale dumneavoastra, vin in contradictie flagranta cu legislatia romana in vigoare, in special cu Legea Sportului (Art. 48, alin. 1, 2, 3, 4 si 5), fapt ce poate conduce la sanctionarea Federatia Romana de Fotbal, prin suspendarea Certificatului de Identitate Sportiva, avand in vedere ca prin actiunile dumneavoastra va abateti de la scopul legal pentru care a fost infiintata Federatia Romana de Fotbal si incalcati legislatia romana in materie si ordinea publica, ce reglementeaza insasi functionarea FRF.

Va reamintim ca organele jurisdictionale ale FRF, respectiv Camera Nationala pentru Solutionare a Litigiilor si Comisia de Recurs, functioneaza ca tribunale arbitrale, fiindu-le aplicabile normele imperative din Codul de Procedura Civila, Cartea IV - despre arbitraj. De asemenea, exercitarea unor cai de atac impotriva hotararilor adoptate de instantele jurisdictionale ale FRF nicidecum nu reprezinta initierea unui litigiu cu Federatia Romana de Fotbal, cum in mod aberant si tendentios se sustine in adresa dumneavoastra.

Spre exemplu, daca SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA exercita o cale de atac impotriva unei sentinte a unei Judecatorii teritoriale, nu inseamna ca in respectiva cale de atac se judeca cu aceasta instanta! Exercitarea caii de atac, legal prevazuta in domeniul arbitrajului, de catre subscrisa nu inseamna nerecunoasterea jurisdictiei Federatiei Romane de Fotbal si a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Laussane.

Faptul ca Art 57 din Statutul FRF care reglementeaza jurisdictia in materie, ofera posibilitatea judecarii litigiilor intre jucatori si cluburi si antrenori si cluburi si de catre instantele de drept civil, dovedeste sustinerile noastre anterioare. De altfel, insusi Victor Piturca, ulterior solutionarii litigiului de catre instantele FRF, se adreseaza tot instantelor de drept comun, solicitand investirea cu formula executorie a hotararii nr 41/10.03.2011 a CNSL a FRF. Suntem surprinsi de faptul ca Federatia Romana de Fotbal, care este in centru unui scandal mediatic de proportii, cauzat de evidentele dovezi de impartialitate ale membrilor CNSL a FRF, oferite de mass-media, referitoare chiar la judecarea litigiului dintre Victor Piturca si subscrisa, in loc sa demareze o ancheta care sa analizeze situatia expusa mai sus si sa prezinte un punct de vedere oficial cu privire la acest subiect, ne sicaneazacu astfel de demersuri abuzive si tendentioase, somandu-ne public sa renuntam.

Oare scopul FRF este musamalizarea modului in care subscrisa a fost judecata in litigiul cu Victor Piturca sau ca o instanta de judecata sa dispuna cu privire la acest litigiu?! Drept urmare, va cerem sa incetati cu astfel de presiuni artificiale la adresa SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA, ce incalca Statutul FRF, legislatia nationala si reglementarile FIFA siu UEFA, altfel ne vedem obligati sa sesizam Parlamentul Romaniei, Ministerul Sportului si alte institutii abilitate ale statului", se arata in comunicatul Craiovei, semnat Director General Adrian MITITELU.

Daca va fi dezafiliata, Universitatea Craiova nu va putea lua parte la nicio competitie organizata de Federatia Romana de Fotbal.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Universitatea Craiova somata FRF, #Universitatea Craiova dezafiliata FRF, #Universitatea Craiova litigiu Piturca , #stiri Universitatea Craiova