Când va fi ales noul președinte al Universității Craiova. Anunțul patronului Mihai Rotaru

Marti, 22 Februarie 2022, ora 17:20
2232 citiri
Când va fi ales noul președinte al Universității Craiova. Anunțul patronului Mihai Rotaru
Universitatea Craiova. Foto: Facebook / Universitatea Craiova

Universitatea Craiova anunţă că, în data de 26 martie 2022, vor avea loc alegerile pentru desemenarea preşedintelui Clubului, persoană care va conduce din punct de vedere managerial destinele grupării oltene.

Potrivit unui mesaj postat pe Facebook, la scrutinul de la sfârşitul lunii martie vor putea vota cei 4.107 abonaţi ai clubului, care au împlinit vârsta de 14 ani. Alegerile se vor desfăşura într-un singur tur, candidatul care obţine cele mai multe voturi urmând a fi desemnat preşedinte de către Consiliul de Administraţie al Universităţii Craiova. Alegerile vor fi declarate valide dacă prezenţa la vot a abonaţilor-electori este de minimum 20%, în caz contrar ele urmând a fi reprogramate la o dată ulterioară.

Pentru a putea participa la acest scrutin, candidaţii trebuie să întrunească, în mod cumulativ, mai multe condiţii: să fie cetăţean român cu vârsta minimă de 30 de ani, să aibă studii superioare de lungă durată, să nu fi fost condamnat penal, să se bucure de o probitate morală deasupra oricărei îndoieli şi să nu fi avut luări de poziţie publice împotriva Clubului.

La alegeri pot candida foste glorii ale Clubului, conducători, antrenori sau jucători care au apărat, de-a lungul anilor, culorile alb-albastre, ajutând Universitatea Craiova să devină un club simbol al fotbalului românesc. De asemenea, la scrutin pot participa unul sau mai mulţi reprezentanţi ai suporterilor Ştiinţei, asumaţi public de către aceştia, care prezintă un număr de 100 de semnături de la abonaţii-electori.

Totodată, acţionarii Clubului Universitatea Craiova care deţin minimum 5% din acţiuni pot nominaliza un candidat care îndeplineşte condiţiile de a participa la aceste alegeri.

Viitorul preşedinte va conduce din punct de vedere administrativ, economic şi sportiv Clubul, sub coordonarea Consiliului de Administraţie al Universităţii Craiova. Mandatul său va fi unul pe doi ani, urmând ca de la următoarele alegeri acesta să devină unul de patru ani.

"Universitatea Craiova îşi doreşte să demonstreze şi prin fapte ceea ce spunem cu toţii în ultimii nouă ani: suporterii Ştiinţei reprezintă raţiunea de a fi a Clubului!

Am declarat tot timpul că ne dorim o mai mare implicare a acestora în viaţa administrativă a Universităţii Craiova şi considerăm că acum a venit momentul să trecem la fapte. Invit toţi abonaţii Clubului să participe la aceste alegeri pentru a da legitimitate persoanei care va conduce destinele Ştiinţei în următorii doi ani.

Asigur toţi suporterii Universităţii Craiova că alegerile vor fi corecte şi transparente, toţi candidaţii ce se vor înscrie în această competiţie urmând a se bucura în mod egal de suportul actualei echipe manageriale a Clubului", a declarat Mihai Rotaru, acţionar al Clubului Universitatea Craiova.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Universitatea Craiova, #Mihai Rotaru, #alegeri presedinte, #liga 1 , #stiri Universitatea Craiova