Europarlamentarii USL se plang Comisiei Europene de UNPR

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 23:05
6368 citiri
Europarlamentarii USL se plang Comisiei Europene de UNPR

Situatie stranie in USL. Europarlamentarii USL i-au trimis o scrisoare comisarului european pentru Justitie, Viviane Reding, in care spun ca democratia a fost incalcata in Romania, intrucat UNPR a primit functii in Parlament fara sa fi trecut prin alegeri. UNPR este membra a USL.

Europarlamentarii USL i-au transmis, miercuri, o scrisoare deschisa lui Viviane Reding, in care enumara presupuse abuzuri petrecute in perioada anterioara guvernarii Ponta, spunand ca "era necesara o interventie ferma in apararea democratiei in Romania", insa aceasta a lipsit.

Europarlamentari USL, scrisoare catre Reding: Ar fi trebuit sa intervina contra PDL

Reprezentantii USL ofera zece exemple ale "incalcarii democratiei" de catre reprezentantii PDL, printre care presiuni asupra Justitiei, fraudarea votului la Legea Pensiilor de catre Roberta Anastase, desemnarea ca premier a lui Mihai Razvan Ungureanu, refuzul presedintelui de a desemna, in 2009, un premier sustinut de majoritatea parlamentara sau numirea mass-media ca "ris" si "pericol" in Strategia de Securitate Nationala.

Ultimul situatie prezentata de USL este cea in care chiar un actual membru al Uniunii, UNPR, a avut de profitat.

"Modificarea Regulamentelor Camerei Deputatilor si Senatului, in vederea modificarii modului de alocare a functiilor de conducere in cele doua Camerei ale Parlamentului, cu scopul de a oferi functii parlamentarilor care au parasit PSD si PNL si care au infiintat un nou partid, fara ca acesta sa fi trecut prin alegeri", acuza europarlamentarii USL in scrisoarea trimisa lui Viviane Reding.

UNPR a anuntat pe 31 august ca a devenit "parte integranta a USL", dupa ce a constituit Alianta de Centru Stanga cu PSD. La alegerile parlamentare de la sfarsitul acestui an, UNPR va avea candidati pe listele USL.

O.A.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....