UNPR, atac la Cristian Preda: Sa nu vorbeasca el de traseism si profit politic

Vineri, 16 Martie 2012, ora 17:08
2738 citiri
UNPR, atac la Cristian Preda: Sa nu vorbeasca el de traseism si profit politic

UNPR lanseaza o sarja de reprosuri si ironii la adresa lui Cristian Preda, in replica la delimitarile lui repetate fata de progresisti. UNPR ii cere lui Preda sa nu vorbeasca tocmai el despre traseism si spune ca nu trebuie sa se teama ca vor sa profite de pe urma lui, "tinand cont de experienta si de bagajul electoral".

"Cu tot respectul pentru dreptul lui Cristian Preda la opinii, fie ele si gresite, UNPR ii atrage atentia europarlamentarului PDL ca, din ignoranta sau cu rea-intentie, comite cel putin doua erori majore de logica in evaluarea relatiei democrat-liberalilor cu progresistii.

In primul rand, UNPR a declarat in nenumarate randuri ca nu vizeaza incheierea unei aliante la nivel national cu democrat-liberalii si ca va merge pe propriile picioare in aceste alegeri, avand liste proprii de candidati la consiliile locale si la consiliile judetene. Ceea ce se discuta in aceste zile intre PDL si UNPR nu este o alianta, ci un protocol de colaborare la nivel national.

De asemenea, la nivel local, se discuta diverse formule de sustinere a unor candidati comuni, intr-o logica a parteneriatului pragmatic si nu a aliantelor ideologice", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Cristi Preda nu vrea o alianta cu UNPR: N-am intrat in PDL sa sustin PSD-isti ori PC-isti

Pe de alta parte, UNPR ii reaminteste lui Cristian Preda ca de-a lungul carierei sale a fost consilier al presedintelui Emil Constantinescu, a fost numit de catre Calin Popescu Tariceanu in functia de comisar guvernamental pentru Francofonie si secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe, dupa care, in 2009, s-a inscris in PDL.

"Dupa o ascensiune 'fulminanta', a fost pus in acelasi an pe lista de candidati democrat-liberali pentru Parlamentul European. Prin urmare, daca vorbim despre tradari si oportunism, discutia despre Cristian Preda poate fi cu siguranta una interesanta", comenteaza ironic progresistii.

Cristian Preda propaga cu entuziasm mesajele Opozitiei

Ei isi exprima ingrijorarea fata de "entuziasmul" cu care democrat-liberalul "propaga in spatiul public discursul Opozitiei".

"Ii reamintim lui Cristian Preda faptul ca cei care au infiintat UNPR au plecat de la Putere, chiar din functii guvernamentale, direct in Opozitie. Mai mult, de-a lungul ultimilor ani, UNPR nu a facut caz de functii sau de impartirea lor in interiorul Coalitiei. UNPR nu a conditionat sustinerea sa pentru Guvern si, spre deosebire de Cristian Preda, nu a criticat pe blog sau aiurea nici Executivul condus de Emil Boc si nici pe membrii acestuia", mai atentioneaza UNPR.

Lui Cristian Preda i se solicita sa isi "reevalueze pozitia".

"O abordare de tipul 'cine profita de cine' il pune in primul rand pe el insusi intr-o postura defavorabila. Faptul ca obsesia profitului il bantuie pe Cristian Preda poate fi un lucru de inteles, judecand dupa CV-ul domniei sale si dupa 'profitul' pe care l-a obtinut ca urmare a functiilor in care a fost numit sau propulsat de PDL. Dar asta nu inseamna ca ceea ce este valabil in cazul lui Cristian Preda este valabil in cazul tuturor. Interesul personal nu este singurul motor al actiunii politice, iar noi, la UNPR, am facut dovada ca suntem responsabili si ca ne preocupa in primul rand interesul national si stabilitatea politica", se mai arata in comunicatul remis presei de UNPR.

Progresistii incheie spunand ca nu doresc sa profite de PDL si cu atat mai putin de Cristian Preda, ironizandu-l pe acesta din urma: "tinand cont de experienta si de bagajul electoral ale acestuia, nici nu ar avea cum".

"Ceea ce dorim insa este ca in bataliile electorale din acest an sa formam, impreuna cu partenerii de la PDL un front al responsabilitatii, impotriva populismului USL.

Daca domnul Cristian Preda doreste sa faca parte din acesta, este binevenit. Daca doreste in schimb sa-si consume energiile in jocuri politice marunte, orientate spre beneficiul personal, atunci sa faca acest lucru intr-o maniera barbateasca.

Nu UNPR sta in calea interesului si a obiectivelor politice personale ale domnului Cristian Preda. Obstacolul real ne pare a fi mai degraba ipocrizia de care poate fi suspectat colegul nostru de la PDL in eterna sa incercare de a-si face vocea auzita in Bucuresti", se arata in incheierea comunicatului UNPR.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...