UNPR: Ion Iliescu vrea sa rescrie istoria recenta prin declaratii mincinoase

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 13:43
1996 citiri
UNPR: Ion Iliescu vrea sa rescrie istoria recenta prin declaratii mincinoase
Foto: http://www.cristiandiaconescu.com/

UNPR considera ca fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, vrea "sa rescrie istoria recenta prin declaratii deplasate si mincinoase", iar comentariile pe care le-a facut in legatura cu campania pentru alegerile locale din 2008, au fost cauzate de o "voita uitare si negare a realitatii pe care o cunoaste foarte bine".

"In aceste conditii, ii reamintim faptul ca domnul Cristian Diaconescu a acceptat candidatura la Primaria Capitalei, in 2008, tocmai pentru a ajuta partidul sa depaseasca un moment greu. A fost evident faptul ca anumite tabere si persoane din PSD nu au contribuit in niciun fel la campania partidului, ci, dimpotriva, au pus umarul la alegerea altor candidati. Iar Ion Iliescu a fost poate cel mai vioi sustinator al adversarului politic pe care PSD il avea la momentul respectiv", precizeaza reprezentantii UNPR, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Uneperistii ii transmit lui Ion Iliescu ca nu ar trebui sa isi dea cu parerea asupra campaniei lui Cristian Diaconescu, din moment ce l-a sustinut pe Sorin Oprescu.

"Prin urmare, dupa ce si-a aratat public sprijinul pentru un candidat din afara partidului, observatiile cu privire la campania derulata de catre Cristian Diaconescu sunt neavenite si lipsite de legitimitate. Remarcam, insa, faptul ca domnul Ion Iliescu, ajuns la momentul reflectiilor, are nostalgia parcurilor. Probabil ca isi aminteste cu placere si recunostinta de parcurile bucustene pline de mineri pe care domnia sa ii saluta si cu care dadea mana la inceputul anilor '90, dupa ce sute de bucuresteni au fost calcati in picioare si batuti cu salbaticie in acele zile", se mai arata in comunicat.

Uneperistii ii transmit lui Ion Iliescu ca se delimiteaza de evenimentele "care au patat istoria recenta a Romaniei".

"Din nefericire pentru Ion Iliescu, UNPR nu face parte din acest tablou si se delimiteaza cu toata convingerea de evenimentele care au patat istoria recenta a Romaniei si care, din pacate, ii creeaza constant, dupa cum putem observa, placute ocazii de aducere aminte celui care nu si-a asumat nici pana astazi ororile mineriadelor", mai sustine UNPR.

Iliescu: Nu aveti de ce sa aveti dubii fata de Oprescu

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, le-a spus joi, social-democratilor din Organizatia Sectorului 3, ca nu au de ce sa aiba dubii fata de candidatul independent sustinut de USL la Primaria Capitalei, Sorin Oprescu.

Iliescu a adaugat ca un alt argument pentru a elimina dubiile in cazul lui Sorin Oprescu il reprezinta si "documentul cu Uniunea Social Liberala".

"Eu vreau sa va spun ca atunci cand a fost o atitudine ostila din partea PSD pentru candidatura lui Oprescu, eu m-am exprimat deschis ca-l sprijin pe Sorin Oprescu, desi am mers si cu Cristian Diaconescu... Nu era capabil sa dea mana cu oamenii in parc", a mai spus Ion Iliescu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#UNPR Ion Iliescu istorie recenta, #declaratii marturii mincinoase Iliescu , #alegeri