Diaconescu: UNPR nu va cere alte ministere la remaniere

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 14:02
879 citiri
Diaconescu: UNPR nu va cere alte ministere la remaniere

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei nu va pretinde "institutii guvernamentale", spune la presedintele UNPR, Cristian Diaconescu. El precizeaza in contextul discutiilor despre o posibila remaniere a Guvernului Boc ca in Coalitie "nu au existat niciun fel de consultari" pe aceasta tema.

Intrebat daca in Coalitie s-a discutat despre o remaniere a Guvernului, Cristian Diaconescu - invitat la RFI - a raspuns: "Nu au existat nici un fel de consultari. Premierul, conform atributiilor sale constitutionale si politice nu a propus coalitiei vreo discutie din aceasta perspectiva".

"In conditiile in care ar exista nemultumiri, dar pe de alta parte aceste preocupari ar trebui privite cu foarte mare atentie tocmai in cadrul coalitiei, pentru ca discutam despre un Guvern care si-a asumat o responsabilitate foarte serioasa, intr-un moment extrem de complicat, confruntandu-se cu un populism de-a dreptul agresiv", a spus presedintele UNPR.

"Nu mergem pe ideea de a cere sau de a pretinde institutii guvernamentale. Si o s-o repetam de cate ori vom fi intrebati. Din acest punct de vedere, ne-am asociat la stabilitatea unui Guvern, intelegand prin aceasta stabilitatea generala a Romaniei, repet, un factor determinant, nu pretentii administrative intr-un sens sau in altul ar reprezenta dupa parerea mea expresia unui partid politic coerent si serios", a mai declarat Cristian Diaconescu, precizand ca "Deocamdata aceasta este situatia".

Citeste mai multe despre Diaconescu: UNPR nu va cere alte ministere la remaniere pe RFI.

Citeste si:
Cîțu contra Câciu: ”Nu cred că se aşteptau să intre la guvernare până în 2024”
Cîțu contra Câciu: ”Nu cred că se aşteptau să intre la guvernare până în 2024”
Liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat joi, 2 decembrie, că afirmațiile actualului ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, conform căruia banii împrumutați de guvernele liberale ”s-au dus pe...
Kelemen Hunor: ”Prima forţă din coaliţie este PSD. Eu cred că o să meargă, cel puţin în această primă etapă”
Kelemen Hunor: ”Prima forţă din coaliţie este PSD. Eu cred că o să meargă, cel puţin în această primă etapă”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat joi, 2 decembrie, că raportul de forțe în actuala coaliție s-a schimbat, în condițiile în care PNL, UDMR şi minorităţi au împreună numărul de...