Uniunea Social-Progresista, inregistrata legal, sub conducerea lui Diaconescu

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 18:05
1959 citiri
Uniunea Social-Progresista, inregistrata legal, sub conducerea lui Diaconescu
Foto: Arhiva

Uniunea Social-Progresista este deja inregistrata ca asociatie, iar presedintele ei este Cristian Diaconescu, au declarat surse politice.

USP se preconizeaza ca o miscare "social-politica", iar asociatia este structurata potrivit regiunilor de dezvoltare in vigoare. Astfel, pe langa Cristian Diaconescu ca lider central, sunt si o serie de lideri regionali.

In asociatie ar urma sa intre si o serie de sindicate, iar principiile si obiectivele ei urmeaza a fi lansate in jurul datei de 21 decembrie.

UNPR a fuzionat recent cu Partidului Popular si al Protectiei Sociale. La momentul respectiv, p resedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat ca Uniunea Social-Progresista se va lansa "in jurul datei de 20 decembrie", promitand ca vor fi surprize.

"Programul nostru de cooperare si dialog cu alte partide incepe sa se concretizeze, vor mai urma si alte partide politice care si-au exprimat disponibilitatea de a coopera intr-o forma institutionalizata din punct de vedere politic cu UNPR, vor fi surprize. Speram ca aceste negocieri se vor finaliza de o maniera cat se poate de clara si normala pentru a consolida a treia cale a politicii romanesti, un centru-stanga responsabil", a subliniat Diaconescu.

El a spus ca UNPR trebuie sa fie "un partid care intr-adevar sa reprezinte dincolo de formula politica si o miscare la nivelul Romaniei, de fapt USP isi propune sa fie o miscare care sa adune (...) pe cei care au o viziune de centru stanga".

#Uniunea Social Progresista, #Cristian Diaconescu UNPR, #Diaconescu Uniune social progresista , #Cristian Diaconescu