Aura Vasile l-a reevaluat pe Gabriel Oprea - nu mai este "sluga insetata de sange a lui Basescu"

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 16:40
3078 citiri
Aura Vasile l-a reevaluat pe Gabriel Oprea - nu mai este "sluga insetata de sange a lui Basescu"
Foto: Cotidianul

Aura Vasile, cea mai noua "achizitie" a UNPR, s-a remarcat deseori in Parlament prin critici vehemente la adresa Uniunii sustinute de un limbaj persiflant, memorabila fiind o declaratie a ei din luna iunie in care il numea pe Gabriel Oprea, drept "sluga insetata de sange a lui Basescu".

Pe 21 iunie, Aura Vasile cerea demisia de urgenta a ministrului Apararii, Gabriel Oprea, pe care il considera vinovat de scaderea pensiilor militare. Vasile il numea pe Oprea, care urmeaza sa-i devina in curand sef de partid, "Iuda", "sluga insetata de sange a lui Basescu" sau o "rusine pentru Armata".

"Armata romana, o institutie atat de respectata de-a lungul vremii, este astazi in mana celui mai mare mincinos si tradator din istoria sa", spunea Aura Vasile, despre Oprea.

Aceasta amintea ca Oprea a promis ca isi va da demisia daca scad pensiile militarilor, insa nu a facut-o. "Nu a facut asa ceva si nici nu o va face caci il impiedica lasitatea si este tradator pentru ca nu numai ca a calcat in picioare haina militara si ceea ce aceasta reprezinta, ci pentru ca nu se opreste din a-i batjocori pe cei care au purtat-o", spunea Aura Vasile despre presedintele UNPR.

Oprea, aceasta rusine fara seaman pentru haina militara

Aceasta il acuza atunci pe Gabriel Oprea de lipsa de onoare si obedienta fata de democrat-liberali si a criticat formatiunea UNPR, sustinand ca este "un partid de cuci".

"Ministrul este atat de obedient fata de 'ciuma portocalie' incat domnia sa nu mai tine cont nici de onoare, nici de bun simt, nici de juramantul militar si cu atat mai putin de omenie, de morala sau de istorie.

Istoria Armatei, inceputa in noiembrie 1859 prin Inaltul Ordin de Zi nr. 83 al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, marcata de atatea acte de eroism, de la Razboiul de Independenta din 1877, razboaiele balcanice, Primul si al Doilea Razboi Mondial, continuata apoi cu munca pe santierele 'epocii de aur', de la Transfagarasan pana la Canalul Dunare-Marea Neagra sau Casa Poporului, este patata cu nerusinare de acest IUDA care vinde istoria de care Armata este atat de mandra, pentru stelele de pe epoletii sai, ai lui Ontanu, Iordanescu sau alti acoliti, la fel de tradatori si ei", spunea deputata intr-o declaratie de presa.

Aura Vasile a demisionat din PSD si se inscrie in UNPR

"Sluga insetata de sange a lui Basescu, aceasta rusine fara seaman pentru haina militara, contribuie si el la 'scoaterea din sistem' a pensionarilor militari. (...) Sa nu uite insa domnul ministru ca 'Nu exista, pentru militari, prescriptie pentru tradare', cum spunea Codul Justitiei Militare din 1937.

Sa nu uite, cand va sta in fata justitiei si a poporului, ca si-a alaturat spada de acest regim criminal si ca a facut-o contra poporului, contra oamenilor pe care trebuia sa-i apere si nu sa-i batjocoreasca. Sa nu uite ca a mintit pana si cand a afirmat ca: nicio pensie militara sub 3.000 de lei nu va scadea", mai acuza la acea vreme Aura Vasile.

UNPR, un partid de cuci

De altfel, Aura Vasile a avut deseori pozitii anti-UNPR. In septembrie 2010, Aura Vasile mai spunea despre Gabriel Oprea: "Dansul este un cuc si conduce un partid de cuci si trebuie sa ne gandim de ce, pentru ca cucul este singura pasare care traieste singura, care nu-si cloceste ouale, ci teoretic incearca sa le vare in cuiburile altor pasari. Conduce un partid de cuci pentru ca toti cei care sunt pe langa domnia sa sunt niste insingurati". Pe 8 martie 2011, Aura Vasile spunea ca isi doreste de Ziua Femeii sa scape de Guvernul Boc si de "partidul generalului Cuc, Oprea".

Aura Vasile a folosit un limbaj la fel de colorat si atunci cand a avut ocazia sa critice puterea. In iunie, Aura Vasile spunea ca "legatura celor de la putere cu diavolul este puternica si incearca din rasputeri sa transforme tara intr-un iad".

In august, deputata afirma ca seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, este de fapt "diavolul cu pantofi gauriti", "trimis al lui Scaraoschi" si comandat al "plutonului de executie al Romaniei". De asemenea, in iulie, Aura Vasile ii cerea demisia lui Funeriu despre care spunea ca e "cioclul semianalfabet care a cantat prohodul educatiei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Aura Vasile, #Aura Vasile Oprea, #Gabriel Oprea, #Oprea sluga sange , #Gabriel Oprea